El comú es replanteja la reforma de la Rotonda

El comú dubta a fer un concurs d’idees per reformar tot l’espai, tal com li demanen els comerciants

El comú es replanteja la reforma de la Rotonda

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La corporació no va adjudicar el primer lot del projecte de reforma de la plaça de la Rotonda en espera de decidir si es tira endavant més endavant o bé si desenvolupa un nou pla integral de la zona. Així ho va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en la sessió ordinària del consell de comú que es va fer ahir, on sí que es va aprovar el segon lot, que inclou l’arranjament de la cruïlla entre l’avinguda Meritxell i el carrer doctor Mitjavila. Segons va explicar la cònsol, la decisió es va prendre a partir dels dubtes que li van mostrar els botiguers. “Ens ho hem replantejat perquè volem estudiar-ho millor. Els comerciants diuen que és millor fer un concurs d’idees per a tota la plaça i és cert que si ara actuem i després volem canviar coses ens suposaria una despesa innecessària de diners”, va dir.

Etiquetes:

La corporació es donarà un mes, aproximadament, per prendre la decisió final, però mentrestant sí que va aprovar, amb un pressupost de 437.000 euros, la reforma de la cruïlla fins a la part alta de Meritxell, que durarà uns tres mesos. “Aclarirà molt per on han de passar els vianants i aconseguirem que es vegi la continuïtat de l’avinguda cap a la part alta”, va manifestar Marsol. El projecte inclou pavimentar l’illa que separa els cotxes que circulen en direcció Meritxell cap amunt dels que baixen per doctor Mitjavila, i s’hi posarà el mateix granit de l’avinguda. També s’instal·larà un pas de vianants accessible i es posarà el semàfor il·luminat a terra.

Les obres començaran el 13 de maig i coincidiran amb l’inici dels treballs d’embelliment de Príncep Benlloch, que també es van adjudicar ahir amb un pressupost de 630.000 euros. L’oposició va criticar “les formes” de la majoria perquè el plec de bases inclou una partida del 10% destinada als “imprevistos”. Pel conseller de L’A+I Víctor Pintos, això no hi hauria de ser perquè “en una obra d’embelliment superficial les coses no són tan complexes per preveure aquest percentatge”. Des del PS+I, Dolors Carmona va anar més enllà i va mostrar preocupació pel sobrecost que podria generar. “Si l’inclouen, es podria incrementar el cost un 30% perquè la llei ja permet arribar fins al 20%”.

Finalment, es va aprovar que Marsol, amb Josep Mandicó, siguin els representants comunals a la nova fundació que s’ha de crear per la cimera del 2020.

UN JARDÍ VERTICAL ENMIG DE MERITXELL

La majoria va aprovar l’ampliació del contracte amb l’empresa que fa l’arranjament dels car­rers dels voltants de The Cloud per fer un mur vegetal que cobreixi la paret que dona a Meritxell de l’edifici d’Andorra Telecom per 69.000 euros. El conseller de Medi Ambient, David Astrié, va argumentar que era un imprevist, ja que les lletres que va posar la parapública no havien complert i que buscaven una solució. Pintos va negar que fos cap “imprevist”, sinó que era un complement. Tot i així hi va votar a favor. El PS ho va fer en contra i va demanar que es faci un nou concurs.

tracking