Pintades xenòfobes a l'institut Maria Moliner

Una de les pintades és una frontera entre l'escola espanyola i l'andorrana on, en una banda, hi han escrit "Andorra", i a l'altra "Portugal"

Apareix una pintada que fa de frontera entre l'escola espanyola i l'andorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El personal de l'institut espanyol Maria Moliner ha trobat aquest matí diverses pintades xenòfobes a les instal·lacions d'aquest. En concret n'han estat tres, una a terra i dos a un mur exterior. El primer és una línia divisòria entre el col·legi i l'escola andorrana de Batxillerat, que es troba ubicat just al costat, on diferencia quina és la zona "d'Andorra" i quina la de "Portugal". Una altra pintada hi diu "visca Andorra" i al costat han escrit "VOX", i a la tercera s'hi pot veure un bigoti amb la frase "el bigoti sobra, ronxos". De moment encara no se sap qui ha dut a terme els dibuixos i des de la direcció del centre afirmen que no tenen evidències del possible autor, però no creuen que sigui de l'escola andorrana.

Javier Alfaya, director de l'escola espanyola, ha catalogat els missatges de "xenòfobs" i ha explicat que trobar-los ha estat tota una sorpresa,"perquè mai havíem vist aquest tipus de pintades aquí". El director ha afirmat amb rotunditat que ja han alertat les autoritats, "hem fet dos tipus d'actuacions ben clares, perquè aquest tipus de pintades a Espanya estan catalogades com a delicte d'odi. Primer hem avisat a la policia andorrana per denunciar-ho i després ho hem notificat a l'ambaixada perquè ens orientin". El missatge que n'extreuen des de la direcció és que "cal fer molta tasca educativa per evitar que aquestes coses tinguin lloc."

tracking