Unió Laurediana demana que es consulti el poble sobre la tirolina

El conseller lauredià pensa que pot ser “un revulsiu” per a l’ecoparc però qüestiona la nova societat propietària i el cost que tindrà

Unió Laurediana demana que es consulti el poble sobre la tirolinaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria d’Unió Laurediana, Rossend Duró, veu bé el projecte de la tirolina que vol fer la corporació a Naturlandia i que va avançar ahir el Diari, tot i que lamenta que aquestes idees no s’expliquin a la resta d’accionistes ni tampoc a la resta del poble. “A Sant Julià no estem gaire per tirar flors i creiem que aquests projectes s’haurien de consensuar amb el poble, per això el primer que caldria fer és tenir el seu vistiplau i no tirar pel dret. A més, com a accionistes, nosaltres ens en vam assabentar ahir [per dijous] i això no pot ser”, va declarar. Una de les possibilitats que contempla és celebrar una reunió de poble per comunicar-ho i, especialment el preocupa la creació de la nova societat propietària del giny. “Per què se n’ha de crear una de nova? Per què no ho fa directament Camprabassa?”, es preguntava el conseller qui, això sí, considera positiva la inversió a l’ecoparc especialment per part d’una majoria que ha estat molt dura amb la instal·lació. “Molta gent critica Naturlandia, començant per ells, però veig que en el temps que fa que fan inversions, això vol dir que hi creuen i vulguis o no, ens dóna satisfacció perquè la gent hi veu un futur”.

Quant al projecte en si, Duró no va mostrar les seves preferències respecte si que creu que és el que necessita l’ecoparc però sí que va destacar la necessitat de fer inversions i que es portin a terme. “No veig malament que es busquin millores per a poder rendibilitzar Naturlandia i fer que sigui un espai encara més atractiu però el que no voldria és que passés el mateix que va passar amb el ràfting”, en referència que el cònsol ho va anunciar vàries vegades però encara no s’ha vist res de tangible. El que no compateix el conseller és la manera com s’ha dissenyat la societat que l’ha de crear ni tampoc acaba de creure’s el cost que tindrà. “No sabem exactament en quin punt estan les arques públiques i com les afectarà aquesta inversió que haurà de ser de més de tres milions d’euros perquè tots sabem que avui dius cinc i demà en pagues sis o set”. En tot cas, Duró sí que pensa que la iniciativa pot tenir èxit encara que preferiria concentrar les accions a la cota 900. “Està bé que el comú faci coses perquè Sant Julià tingui atractiu però ens ho podem permetre al poble? Sí que pot ser un revulsiu per a Naturlandia però molt probablement el que faria falta és que es faci més a prop del poble”.

Finalment, va posar de manifest que com a conseller comunal no va tenir la informació del projecte fins poc abans de l’inici del consell d’administració de Naturlandia que es va fer dijous, perquè “m’agradaria que ens fessin participar de les idees i projectes i poder aportar les nostres opinions i millorar-les”, va dir.

La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, tampoc coneixia el projecte perquè “no formo part de la junta de Govern” però es va mostrar confiada que el cònsol “ens reuneixi aviat i ens l’expliqui”. Malgrat això, Teruel no va voler comentar el projecte ni tampoc va valorar el tipus d’inversió que necessita l’ecoparc.

tracking