Andorra la Vella pagarà tot el GAdA aquest mes

La corporació ha aprovat un crèdit extraordinari d’un milió d’euros per abonar en la nòmina d’abril tot l’acumulat que devien als funcionaris

Andorra la Vella pagarà tot el GAdA aquest mesCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú ha decidit abonar íntegrament en la nòmina d’aquest mes d’abril, tot l’acumulat dels anys 2008 i 2009 que es devia al centenar de treballadors públics que es van veure afectats per la retallada del 10% que es va fer al GAdA (sistema d’acompliment) l’any 2010 i que va originar un litigi judicial entre les diferents corporacions i el sindicat de treballadors (Sitca), que es va resoldre finalment el més de desembre passat amb la sentència del Tribunal Superior. Amb el suport de la minoria, la corporació va aprovar un crèdit extraordinari d’1,08 milions d’euros per fer front al pagament que s’ha de fer. D’aquesta quantitat, uns 860.000 es repartiran entre els treballadors, mentre que els 140.000 restants és la part que correspon a la CASS. “Hem acordat pagar-ho tot de cop en la nòmina d’abril. En total són 98 persones afectades però només es pagarà a 73, que són els que encara estan en actiu. La resta els corresponia una prima que ja es va satisfer i alguns altres no hi són o fins i tot, en algun cas, ja han mort, però a tots els pagarem el que toca”, va explicar la cònsol major, Conxita Marsol després de la sessió del comú que es va celebrar ahir.

Etiquetes:

Els membres de la minoria es van mostrar satisfets per la decisió i, per això, la van secundar. “Era una preocupació que ja havíem exposat en campanya i ara s’ha acabat. Es paga tot i de cop, i està molt bé que els treballadors ho tinguin aquest mes”, va dir la representant del PS+I, Lídia Samarra. “Crec que sí que és el final d’aquest culebrot. S’ha parlat amb els dirigents del sindicat i s’ha arribat a un acord, per tant entenc que ningú més ho tornarà a impugnar”, va afegir el conseller de Cd’I + L’A, Jordi Minguillon, qui també va assegurar que “acatar la sentència és lògica pura i, ja que s’ha d’acabar, fem-ho de la millor manera possible”.

Quant a l'aprovació d'un crèdit extraordinari per fer front al pagament de la despesa, tant Samarra com Minguillon van considerar que la situació de la tresoreria “és bona” i esperen que no s’hagi de recórrer a les pòlisses privades, una demanda que comparteix també la cònsol.

Per altra banda, Marsol va comentar que des de la corporació ja treballen en un nou sistema d’acompliment però va advertir que no serà consolidable i que es farà a partir amb la llei de la Funció Pública. “Ho analitzarem amb la nova llei, de fet ja hi estem treballant però el que està clar és que no pot ser consolidable, per això es va treure, però un tipus de GAdA en funció d’algunes variants anuals o bianuals, sí”, va dir.

El consell va aprovar la proposta d’actualització del preu del sol urbà consolidat, on es manté a la majoria de zones, excepte la Margines i Santa Coloma que cau, i puja “lleugerament” a Meritxell, l’avinguda d’Enclar i al centre.

VOTS EN CONTRA DE L'ACORD AMB FEDA

Minguillon i Samarra només van votar en contra de la majoria en l’addenda al contracte entre FEDA i el comú per la construcció i explotació d’una xarxa urbana de distribució de calor, per la qual s’accepta que sigui una filial mercantil de la parapública qui la faci, i ja no serà necessari que sigui 100% pública. Pel conseller de Cd’I, “és una presa de pèl”, ja que “se li rebaixa el cost per fer les rases i instal·lar les canonades perquè és una empresa pública i que es fa per l’interès general, i el comú és incapaç d’obtenir una compensació, ni que sigui en forma d’estalvi en la factura d’energia”. Des del PS, Samarra ni tan sols va demanar la paraula i va votar no. Marsol es va defensar dient que havien “estat més generosos” que FEDA i que “primem l’interès del país”.

tracking