El comú contractarà una mútua per cobrir les baixes dels funcionaris

La corporació publica un edicte perquè una asseguradora pagui la indemnització complementària del sou que ofereix la CASS

El comú contractarà una mútua per cobrir les baixes dels funcionaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació s’ha decidit i finalment contractarà una mútua externa per cobrir la baixa dels treballadors públics, en cas d’accident o malaltia professional, després de rumiar-s’ho durant quatre mesos que ha invertit a estudiar si era millor opció aquesta contractació o bé assumir-ho directament a través de les arques públiques. La resolució afectarà els 270 funcionaris comunals i servirà per pagar la indemnització complementària de la base salarial que ja ofereix la CASS. La institució no ha volgut especificar el pressupost que hi destinarà, ja que dependrà de les ofertes que rebi, però sí que ha assegurat que en aquest període només ha hagut de fer front a dues baixes de treballadors, i que ho fa per optimitzar els recursos humans de la corporació i perquè hi hagi una gestió externa i especialitzada.

Etiquetes:

La decisió s’ha pres després que el mes de desembre passat, el Tribunal Constitucional fes pública la sentència per la qual refusava admetre el recurs d’empara de la corporació escaldenca contra les sentències del Tribunal Superior, i obligava el comú a anul·lar la mútua dels agents de circulació i a retornar-los els diners pagats des que es va crear l’any 2015. Va ser aleshores quan la cònsol major, Trini Marín, va comentar que acataven la sentència però que des d’aquell moment s’aplicaria el mateix sistema a tots els treballadors, no només als urbans, i que es prendrien un temps per valorar si l’assumien ells o no. Com a resultat de la sentència del TC van haver de pagar 68.000 euros, una mitjana de 1.283 euros, per rescabalar l’1,5% del sou que retenien als urbans per fer-se càrrec de la cobertura extra i que va generar la seva demanda. Marín, a més, va enviar una carta a Sindicatura en què instava a modificar la Llei dels urbans per resoldre aquesta situació, ja que entenia que tal com està redactada permetia al comú actuar com ho havia fet.

La presidenta del sindicat comunal, Aurora Baena, celebra que des del desembre “tots els treballadors tinguem les mateixes condicions”, però recorda que el cos funcionarial, agents de circulació a banda, “teníem millors condicions abans de la crisi, quan la corporació ens va anul·lar la mútua que teníem, ja que ens cobria totes les casuístiques i ara només ho fa per malaltia o accident laboral”. Baena recorda que ells també ho van portar a la justícia, però a diferència del que ha passat amb els agents de circulació “a nosaltres ens ho van tombar”. “Reclamàvem contra un dret adquirit però ells ho van fer per un defecte de forma”, es lamenta.

La presidenta del sindicat descarta emprendre cap mena de reclamació per tornar a la situació d’abans de la crisi, atesa la situació d’inactivitat en què es troba la plataforma sindical en aquests moments.

tracking