La Massana

Pal-Arinsal tancarà amb un benefici total d'entre 400.000 i 600.000 euros

Josep Marticella apunta que, “si no hi ha masses sorpreses”, aquest serà el sisè curs amb guanys per a l’estació massanenca de Vallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallnord-Pal Arinsal acabarà la temporada amb un benefici total d’entre 400.000 i 600.000 euros. Així ho preveu el seu director general, Josep Marticella, que apunta que es tracta d’una xifra obtinguda “després de les amortitzacions, de pagar interessos o la depesa financera”. En definitiva, va remarcar, “després d’haver fet front a totes les obligacions que hem tingut des d’EMAP”. Així mateix, respecte a la facturació Marticella posa l’accent en el fet que “el pressupost que ens vam marcar és el que acabarem assolint i espero que fins i tot puguem millorar una mica”. “Estarem parlant d’entre 20 i 21 milions d’euros de facturació”, especifica en declaracions al Diari.

D’aquesta manera, el director de Pal Arinsal destaca que, “tot i que queda molt agosarat dir-ho perquè encara queda una part de la temporada, tot presenta que acabarà la temporada amb un sisè any amb beneficis”. “El resultat d’explotació que tenim a dia d’avui és molt millor que el de les mateixes dates de l’any passat i tot apunta que si no hi ha masses sorpreses acabarem la temporada amb beneficis”, considera.

AFLUÈNCIA D’ESQUIADORS

Unes xifres “positives” que s’expliquen malgrat la davallada en el nombre de dies d’esquí venuts fins ara. I és que, segons Josep Marticella, a hores d’ara Pal Arinsal està “un 9% per sota dels dies d’esquí venuts respecte a l’any anterior”. En concret, Marticella apunta que aquest 9% negatiu representa uns 35.000 dies d’esquí menys i subratlla que no li “preocupa excessivament”. “És una xifra molt positiva perquè aquesta temporada és 14 dies més llarga que l’anterior i la despesa mitjana està augmentant en tots els sectors, tant a nivell de forfets, de restauració o d’escola d’esquí”, justifica. En aquest sentit, el màxim responsable de l’estació massanenca de Vallnord afirma que “la temporada hauria d’acabar de la millor de les maneres”, si bé lamenta que no s’assolirà l’objectiu inicial dels 550.000 dies d’esquí venuts en tot el curs 2018-2019. “Jo crec que aquesta xifra de 550.000 en aquestes condicions [manca de precipitacions en forma de neu] difícilment l’obtindrem”, reconeix.

D’aquesta forma, i preguntat per la previsió actual, Josep Marticella recorda que la temporada passada “vam fer 534.000” dies d’esquí en total. De fet, afegeix, “si aconseguim establir el mateix resultat que l’any anterior ja ens donarem per satisfets”. En aquesta línia, el director general recorda que la present “ha sigut una temporada molt atípica a nivell de precipitacions” “La neu és molt inferior a la de l’any anterior, tot i que després han vingut períodes de bon temps al cap de setmana”, diu. Josep Marticella admet que l’estació massanenca està “patint” i posa en relleu que “és bastant atípic” que actualment “encara estiguem produint neu de cultiu”. “Normalment la producció de neu de cultiu a hores d’ara és residual”, afirma. En qualsevol cas, el director recorda que “és veritat que l’ocupació és important per a l’estació, però també pel teixit econòmic que hi ha al seu voltant: hotelers, restauradors, llogaters o comerços”.

Pal-Arinsal tancarà amb un benefici total d'entre 400.000 i 600.000 euros

tracking