funcionariat

El sindicat comunal desapareixerà al juny si no hi ha relleu a la junta

La junta actual està en funcions des de l’any passat quan ningú es va presentar per substituir-la, i si es repeteix, podria dissoldre’s

El sindicat comunal desapareixerà al juny si no hi ha relleu a la junta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat comunal d’Escaldes-Engordany està en risc de desaparèixer si una nova junta no pren el relleu de l’actual, que encapçala Aurora Baena, en la pròxima assemblea que s’ha de celebrar entre el maig i el juny. “Aquella trobada serà clau per definir el futur del sindicat perquè si no hi ha cap altra junta que s’hi presenti, es plantejarà la dissolució.” Baena admet la voluntat de seguir però no vol estar de nou al capdavant sinó que entén que cal una rotació. “La meva intenció és la de continuar i formar part de la nova junta però no com a presidenta perquè no té cap sentit eternitzar-me en el càrrec. Creiem que ha de ser quelcom cíclic”, reconeix. La presidenta afirma que seguirà treballant fins a la data de l’assemblea perquè “es van pagar les quotes i encara tenim temes oberts en els quals estem treballant, per això seguim actius”.

La junta està en funcions des de fa gairebé un any, quan es va celebrar l’assemblea corresponent però no es va presentar cap equip per prendre’ls el relleu. Des d’aleshores, gestionen els temes econòmics, els contractes en vigor per l’assessoria legal que s’ofereix als socis i segueixen el dia a dia dels compromisos adquirits i que acaben aquesta primavera. Per tot plegat, Baena insisteix que “si ningú es presenta per donar continuïtat a aquesta feina, ens veurem obligats a dissoldre’ns, per més que estigui convençuda que és bàsic que funcioni el sindicat”.

Santi Pérez serà qui finalment prengui el relleu d’Emi Matarrodona al capdavant del Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca), un cop es validi a l’assemblea que s’ha de celebrar a finals de mes. Pérez ja n’era el vicepresident però després de la renúncia de Matarrodona fa un mes, prendrà les regnes d’un sindicat que ampliarà la junta amb dues persones per ser sis, però que encara no vol dir els seus noms, “perquè no hem tingut l’oportunitat de presentar-nos a la cònsol major”. D’aquesta manera, l’òrgan director del sindicat serà comandat per Pérez i es mantenen Laura Fabregat (tresorera), Maria Teresa Albarado (secretària) i Pascal Zanaella (vocal). En principi no es preveu reorganitzar els seus càrrecs però encara no s’ha decidit qui serà el vicepresident.

La nova junta del Sitca tindrà per endavant la tasca de solucionar definitivament el tema del GAdA, que continua enquistat. De moment, la cònsol major, Conxita Marsol, no ha passat per junta de Govern el pagament del complement salarial, “com es va comprometre”, recorda Pérez, i “aquells dos casos que va dir on no estàvem d’acord, de moment ja són quatre i sabem que n’hi ha més”, afegeix. El nou president va dir que portaran aquesta situació a l’assemblea i “si algun d’ells vol portar el cas a la Batllia, des del sindicat li donarem suport”.

A la Massana, Pancho Lizama és el president d’un sindicat que encara no té afiliats. La setmana passada, un cop creat el compte bancari on cobrar les quotes, va començar a repartir els fulletons d’inscripció “i van tenir bastanta bona acollida”. “El sindicat és operatiu però com que el comú encara no ens ha cedit un espai per rebre els afiliats i que ens expliquin allò que vulguin, no hem començat la campanya”, indica Lizama. Com a sindicat han participat en dues manifestacions però “a nivell comunal no faré reivindicacions fins que es debatin en assemblea entre la junta i els nostres afiliats”.

tracking