El comú estudia la proposta que els locals d'oci del Pas tanquin més tard

Jordi Torres manifesta que s’està duent a terme un estudi amb la policia per decidir si els establiments han d’obrir fins a les cinc del matí

El comú estudia la proposta que els locals d'oci del Pas tanquin més tardFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va manifestar ahir que la corporació està valorant la proposta que els comerços i operadors turístics del Pas de la Casa van fer a la darrera trobada de la taula transversal per a allargar els horaris de tancament dels locals d’oci nocturn i reduir així els aldarulls a la zona. Torres va manifestar que s’està duent a terme un estudi, conjuntament amb la policia i els agents de circulació, per valorar “quin és el comportament de la gent”. “Partint del resultat de l’estudi s’acabarà de prendre un criteri”, va manifestar.

Etiquetes:

Torres, que considera que la policia té més dades ja que pot copsar les incidències en estar treballant sobre el terreny, manifesta que “si avancen que la solució no és allargar els horaris és que estan veient que quan es tanca a les cinc potser es generen més problemes que quan es tanca a les tres”. “Deixaríem passar aquesta campanya i en funció dels estudis prendrem una decisió o una altra”, va reiterar Torres que hi va afegir que, en tot cas, els horaris de tancament no es reduiran. “O ens quedem com fins ara o s’amplien”, va considerar Torres.

La Llei de seguretat pública aprovada recentment no entrarà en vigor fins un cop passada la Setmana Santa. Així, des de la corporació s’espera que, a partir de la temporada que ve, aquest nou text legislatiu sigui una eina efectiva per “dissuadir la gent que té un comportament incívic durant la nit al Pas”. El cònsol va destacar la importància de les campanyes de sensibilització i de publicitat dutes a terme dins l’espai urbà, així com els missatges publicats a les xarxes socials, que són mesures efectives que es veuran complementades amb una normativa “que permetrà que el tema de sancions sigui molt més àgil”, quelcom que farà que gerents i operadors tinguin “més responsabilitat” . “Govern ens ha donat un cop de mà”, va manifestar Torres amb referència a la nova llei de seguretat.

FEBRER, EL MÉS CONFLICTIU

El cònsol major encampadà va admetre que durant aquest mes es van produir aldarulls al Pas de la Casa, “però no més dels que hi va haver en d’altres temporades”. Torres va manifestar que el mes de febrer “sempre és el més conflictiu” per la gran afluència d’esquiadors al país i l’arribada de grups de joves francesos i anglesos, “un turista al qual li agrada sortir de nit”. Per aquest motiu, Torres informa que, en moments puntuals, es doblen els efectius.

Quinze dies després de la posada en marxa de la campanya publicitària i el manual de bones pràctiques que té d’eslògan Al Pas com a Casa, el cònsol major d’Encamp considera positiu haver arribat a les 6.400 impressions a les xarxes socials, fet pel qual el cònsol va dir que “està tenint bona acceptació”.

PROJECTE PER A UN NOU APARCAMENT

Durant la celebració de la sessió del consell de comú es va aprovar la construcció d’un nou aparcament a la zona del Prat de Baró, al costat de l’escola Vatel. El cònsol major considera que aquest aparcament servirà com a complement al pàrquing de Sant Miquel “que hi ha dies que el tenim saturat quan hi ha algun acte al centre esportiu”, segons va manifestar Torres. Tot i que el projecte encara no està definit, el cònsol major va avançar que l’aparcament tindrà unes 50 places i que s’espera que estigui llest entre principi i final d’estiu. Torres considera que aquest nou aparcament també servirà per dinamitzar la zona del Tremat.

tracking