La pista de l'Àliga s'obre a persones amb diversitat funcional

Una trentena d’usuaris de l’associació Hi Arribarem i seixanta voluntaris participen en l’activitat ‘Campions del Món en Solidaritat’ al Tarter

La pista de l'Àliga s'obre a persones amb diversitat funcional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira va organitzar ahir l’activitat Campions del Món en Solidarita’ amb l’objectiu d’apropar les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí a les persones amb diversitat funcional. Precisament, l’equip de voluntaris de la prova esportiva, que es disputarà de l’11 al 17 de març, van aprofitar l’avinentesa “perquè tothom sigui campió”. El cap de voluntaris, Víctor Torres, va explicar que l’esdeveniment va comptar amb la participació d’una trentena de persones amb diversitat funcional de l’associació Hi Arribarem, així com amb uns 60 voluntaris que van vetllar pel bon funcionament de la jornada. En aquest sentit, l’esdeveniment va començar pels volts de les 9 hores i va acabar a les 12 hores al sector del Tarter. Un temps en què els usuaris d’Hi Arribarem, entitat sense ànim de lucre dedicada a fer gaudir de les muntanyes les persones amb diversitat funcional, van poder baixar i fer un petit eslàlom per la pista de l’Àliga. La baixada, segons va apuntar Torres, es va dur a terme amb cadires adaptades “que porten uns esquís per lliscar i un monitor que guia l’aparell al darrere”.

Etiquetes:

“Gràcies a l’activitat, aquestes persones han pogut viure la sensació de baixar per una pista de la Copa del Món”, va destacar el cap de voluntaris, al temps que va apuntar que en l’acte també van participar membres de la Creu Roja i dels Banders. Així mateix, Víctor Torres va destacar que les persones amb diversitat funcional també van fer un recorregut amb motos de neu pel sector del Tarter i un passeig amb trineus estirats per gossos. “La sensació que et doni l’aire a la cara quan no et pots desplaçar amb normalitat i que els gossos et portin a un paratge solitari sense soroll és increïble”, va comentar. “Estic molt orgullós”, va afegir. Per la seva banda, el president d’Hi Arribarem, Joan Rossell, va assenyalar que les persones amb diversitat funcional que van participar ahir en l’activitat provenien de diferents centres del país, com ara l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Mertixell, de la residència l’Albó o de la Fundació Privada Tutelar. “Aquesta és la quarta sortida que fem en tota la temporada i ara ja estem preparant la cinquena i última, que es farà a Arinsal el 24 de març”, va manifestar Rossell. De fet, el president de l’associació va avançar que a l’acte hi haurà “un concert a l’aire lliure amb Patxi Leiva”. Pel que fa a les dificultats de les persones amb diversitat funcional per accedir a les estacions d’esquí del Principat, Joan Rossell va afirmar que “mai no hi ha problemes”.

Tot i això, el màxim responsable d’Hi Arribarem va lamentar que puntualment “hem tingut problemes amb alguna persona que estava esquiant i no entenia que havia d’aturar-se o frenar perquè passàvem nosaltres amb les cadires especials”. En aquesta línia, Rossell es va congratular “perquè ara la tecnologia ha avançat molt i permet que tothom pugui gaudir de la neu”. “Són cadires amb un sistema hidràulic que reprodueixen tots els moviments de l’esquí quan un monitor condueix”, va sentenciar.

La pista de l'Àliga s'obre a persones amb diversitat funcional

tracking