L'avinguda Príncep Benlloch no es transformarà en via de sentit únic

Conxita Marsol assegura que no veuen viable derivar aquest volum de trànsit a Ciutat de Valls per les dimensions i els desnivells que té

L'avinguda Príncep Benlloch no es transformarà en via de sentit únicXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'avinguda Príncep Benlloch continuarà sent de doble sentit. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, assegura que tot i que el desig tant del comú com de molts dels propietaris de la zona és transformar-la en una via de sentit únic, és una proposta poc viable. El problema per portar a terme aquest canvi és que el carrer Ciutat de Valls, que és el que assoliria el trànsit del carril de baixada que desapareixeria, és massa petit i té alguns desnivells, la qual cosa impossibilitaria que la circulació pogués funcionar de manera fluida. Així, Marsol va anunciar que el resultat final de les obres a Príncep Benlloch seria un molt semblant al de la part alta de l’avinguda Meritxell, amb una ampliació de les voravies però mantenint els dos carrils.

De fet, la intenció del comú tant a l’avinguda Meritxell com a Príncep Benlloch era fer les voravies una mica més grans i eliminar un dels dos carrils, però aquesta idea no ha estat possible de portar a terme en cap de les dues vies. Marsol va explicar que l’objectiu és fer cada vegada més espais per a vianants i no descarta fer-ho en Meritxell i Príncep Benlloch en un futur: “De moment haurem d’esperar.” Segons afirma la cònsol, la corporació ja compta amb l’estudi de mobilitat de la Vall Central i aquest preveu carrers de sentit únic en la zona, però les característiques de Ciutat de Valls impedeix que es pugui portar a terme el canvi.

Del passat 17 de novembre a l’1 de desembre es va fer una prova pilot a Príncep Benlloch per a veure com afectaria la possible eliminació del carril de baixada. Llavors, van sorgir dos moviments entre els veïns i els propietaris de la zona: uns que volien fer l’avinguda d’un sol sentit i d’altres que preferien continuar amb els dos carrils. Marsol es va reunir amb alguns d’ells per tal d’escoltar les seves propostes i ara han arribat a la conclusió que, tot i que una part sí que està interessada a aprofitar les obres a Príncep Benlloch per a transformar-la en via de sentit únic, la derivació de la circulació de baixada al carrer Ciutat de Valls portaria greus problemes de trànsit. Ara, la decisió ha de passar per junta de govern, però la cònsol afirma que el projecte final es farà públic en les pròximes setmanes: “Serà ràpid perquè les obres es volen fer abans de l’estiu, per això és qüestió d’uns dies que puguem anunciar públicament com quedarà Príncep Benlloch.”

ZOOM

ASSAIG

El comú va fer una prova pilot al mes de novembre

El comú va fer una prova pilot entre els dies 17 de novembre i 1 de desembre per comprovar com afectaria la circulació una possible transformació de l’avinguda Príncep Benlloch. La prova va posar de manifest que el canvi podria provocar problemes de trànsit.

DEMANDES

Els veïns van recollir firmes a favor i en contra

Molts veïns i propietaris d’immobles a l’avinguda Príncep Benlloch van recollir firmes a favor i en contra de la reducció de la circulació a un sol carril. La cònsol es va reunir amb alguns d’ells per posar sobre la taula les diferents idees i conèixer la voluntat dels afectats de cara a les obres d’embelliment que es portaran a terme pròximament.

tracking