Encamp demana que la dinamització del Pas sigui un afer d'interès nacional

Torres considera que la localitat encampadana és el tercer pol comercial del país després de les avingudes Meritxell i Carlemany

Encamp demana que la dinamització del Pas sigui un afer d'interès nacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp demana al Govern més implicació en la reactivació econòmica del Pas de la Casa i que aquest sigui considerat un projecte d’interès nacional. Així ho va expressar ahir el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, en l’acte de signatura del pla director de dinamització econòmica amb el qual la corporació pretén potenciar la parròquia mitjançant 33 mesures i 79 accions que definirà i portarà a terme un comitè executiu que, segons el cònsol, es formarà entre aquesta setmana i la propera.

La promoció del Pas de la Casa és un dels objectius importants dins del pla de dinamització econòmica. Torres va explicar que la intenció és fer de la localitat encampadana un entorn “atractiu i d’acollida” mitjançant una remodelació dels carrers i una campanya de comunicació que potenciï el doble significat del terme “alçada”. Així, no tan sols es vol que el Pas sigui conegut per ser un lloc de muntanya, sinó també per la qualitat del seu comerç i serveis. En aquest aspecte, el cònsol demana que Govern destini recursos al seu desenvolupament de la mateixa manera que ho fa amb les avingudes Meritxell i Carlemany, les quals Torres considera els dos primers “pols comercials” del país, justament per davant del Pas, que seria el tercer. Així mateix, el cònsol demana més implicació per part de l’executiu pel fet que el Pas de la Casa és la frontera d’entrada al país per França.

El pla de dinamització econòmica compta amb l’acord tant de la majoria del comú com dels consellers de Liberals+independents i PS+independents. De fet, tant Jordi Torres com Jordi Troguet i Joan Sans, conseller liberal i socialdemòcrates, respectivament, van insistir en el fet que hi ha hagut consens a l’hora d’establir els objectius i que aquest és un treball que s’ha de portar a terme “sigui quin sigui el color de qui guanyi les eleccions”, segons va dir Troguet. La primera acció del pla són les obres que començaran la setmana que ve a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand.

“Fer vida” a Encamp

Dins del poble d’Encamp, els objectius que s’han establert al pla de dinamització econòmica busquen potenciar-lo com a zona residencial on els veïns trobin atractius per “fer vida” sense haver d’anar a altres parròquies. Així ho va expressar el cònsol, que va destacar la importància de “llevar l’etiqueta que té Encamp de ciutat dormitori”. Per fer-ho, el comú apostarà pel comerç de proximitat i portarà a terme una remodelació de diversos punts importants de la localitat. D’altra banda, Torres va assenyalar que el pla de dinamització econòmica també preveu potenciar el turisme esportiu i familiar com a reclam per als visitants.

tracking