Esquí

L'afluència d'esquiadors es dispara per l'última nevada

Els camps de neu registren una afluència de 33.000 usuaris, que van disposar de les millors condicions de la temporada

L'afluència d'esquiadors es dispara per l'última nevadaNATÀLIA MONTANÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions s’han omplert de turistes aquest cap de setmana, en el que seran els dos millors dies del que portem de temporada, segons indiquen els mateixos camps de neu, gràcies al bon temps que va fer ahir però sobretot a la forta nevada que va caure en forma de precipitació a mitjans de la setmana passada. En total, unes 33.000 persones van pujar ahir als dos dominis, sense comptar els 800 que van gaudir de Naturlandia. Grandvalira va poder obrir gairebé 190 quilòmetres dels 210 que té, amb tots els sectors connectats per 111 pistes i 69 instal·lacions obertes de les 71, una situació que no és la primera vegada que es dona aquesta temporada però sí que els clients van tenir les millors condicions de l’any. Des del domini de la neu asseguren que unes 20.000 persones van esquiar ahir i que disposaven de gruixos d’entre 45 i 135 centímetres. Finalment, el fet que l’accés amb França estigués obert va ser un altre element molt positiu per aconseguir el ple.

Vallnord també va omplir les pistes. Pal Arinsal va tenir 7.500 esquiadors i Ordino Arcalís, 3.500 més. Els accessos a les estacions es van veure parcialment col·lapsats a primera hora, especialment al poble de la Massana, però durant el dia es va restablir la situació i els aparcaments de les dues estacions van quedar plens. Des de l’estació massanenca mostren la satisfacció d’haver superat les xifres de la temporada. Ahir van poder obrir el 100% de les pistes i dels remuntadors i disposaven de gruixos de neu d’entre 80 i 120 centímetres. Una situació molt similar es va viure al camp de neu d’Ordino. Allà van obrir prop del 90% de les pistes i dels remuntadors, i no van aconseguir el ple per la disputa de la prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya, la Font Blanca, i perquè no havien pogut trepitjar la neu de dues pistes negres, de manera que les van deixar tancades. En algunes zones hi ha un metre i mig de gruix de neu i també asseguren tenir les millors condicions de la temporada.

En general, totes esperen que avui es mantingui l’afluència i esperen nevades de cara a la setmana que ve.

L'ALCALDE DE BARILOCHE FA LA PRIMERA VISITA A ANDORRA LA VELLA

Gustavo Gennuso, alcalde de San Carlos de Bariloche (Argentina), va visitar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, en la que va ser la primera visita oficial des que el 2017 es van agermanar. Els dos alcaldes es van reunir primer al despatx de Marsol i, posteriorment, ella i el conseller major, Miquel Canturri, el van acompanyar fins a Soldeu, on va veure la plataforma on es faran les proves de la Copa del Món i va parlar amb el comitè organitzador.

tracking