Andorra la Vella

El comú col·loca paviment de granit al centre històric

Els treballs, que han de començar entre avui i demà, costaran 150.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre avui i demà està previst que comencin les obres per substituir el paviment de pedra del riu per un de granit al centre històric d’Andorra la Vella, similar al del Cap del Carrer. Està previst que el termini de les obres, que tindran un cost de 150.000 euros, sigui d’uns dos mesos. El conseller de Servei Públic i Circulació del comú, Miquel Canturri, va assenyalar ahir en la presentació del projecte, que l’última actuació per embellir la zona es va realitzar fa més de 30 anys. L’objectiu del comú és uniformitzar l’aspecte del centre històric i posar-lo en valor. En aquest sentit, el conseller va informar que ben aviat es licitarà el concurs per embellir el barri del Puial, on també se substituirà el paviment. El comú té la intenció de finalitzar la totalitat dels treballs abans que comenci l’estiu.

Les obres de pavimentació al barri antic s’iniciaran al carrer Anna Maria Janer i s’estendran al car­rer de la Consòrcia, la placeta Monjó, la placeta de la Consòrcia, l’antic Carrer Major i la placeta Sant Esteve. Un cop finalitzats, el nou paviment de lloses de granit conviurà amb la pedra col·locada al carrer de la Vall i a l’antic Carrer Major, que es manté per la seva singularitat al centre històric.

Tot i això, no s’esperen altres reformes en aquesta zona a curt termini. “En principi no s’anirà més enllà”, va dir Canturri, tot i que en un futur és possible dur a terme una reforma del mobiliari urbà, per tal que s’adhereixi “a una zona com el barri antic”. En aquest sentit, Canturri va informar que ahir es van col·locar uns bancs nous de metall i fusta a la plaça Guillemó, per tal de fer “una prova” i comprovar “si agrada a la gent”.

Miquel Canturri va presentar ahir al projecte.

tracking