El comú adjudica l'obra de les dues avingudes principals per 5,5 milions

Els propietaris han de sufragar uns 165.000 euros dels treballs, que s’allargaran 10 o 11 mesos

El comú adjudica l'obra de les dues avingudes principals per 5,5 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va celebrar ahir una sessió de consell molt breu –a penes uns quants minuts– i que essencialment va servir per validar l’adjudicació de l’obra de les avingudes Joan Martí i Mitterrand, un dels grans projectes del mandat. Es tancava, tal com va recordar el cònsol major, Jordi Torres Arauz, el procés iniciat amb el concurs d’idees. L’UTE integrada per Unitas i Locubsa executarà l’obra, estimada en 5,5 milions, que es preveu d’una durada aproximada d’entre 10 i 11 mesos. Per tant, que l’acabament arribi a final d’any. Amb tot, el pagament es farà entre el 2019 i el 2020. Aquest any s’hi destinaran 3,9 milions i el vinent, 1,4. La corporació recorre a un suplement de crèdit el 2019 perquè, tal com va recordar el cònsol, les previsions pressupostàries inicials eren força inferiors (de prop de 3 milions). Però la inclusió al projecte del carrer Major, una reforma més àmplia de la plaça Sant Miquel i un càlcul per a la galeria de serveis que era massa baix han fet incrementar el cost per sobre dels cinc milions.

Etiquetes:

Serà el primer cop,a més, que hi han de contribuir els propietaris de la zona. El que assumiran els veïns (són una vintena aproximadament) seran uns 165.000 euros. El cònsol va explicar que ja s’havia convocat tothom a una reunió i que el proper pas serà aprovar l’ordinació de les contribucions especials, un sistema que van tornar a criticar els consellers de Liberals+Independents, que lamenten que no hi ha un criteri uniforme. El cònsol va defensar la fórmula, que ja s’havia usat al Pas de la Casa, i que entén que és de “justícia” quan es tracta de remodelacions integrals. “Altra cosa són els arranjaments puntuals”, va manifestar.

Al seu torn, els consellers de PS+Independents van celebrar la reforma per necessària, però van insistir que no ha de quedar només en aquest tram –que abraça des de l’hotel Rosaleda fins a la rotonda del telecabina– i que s’ha d’ampliar a la resta de les avingudes.

El cònsol també va anunciar un tram de voravia nou a Prada de Moles, en una zona on ara no n’hi ha, i un projecte per a un pàrquing a Hort de Godí.

CAMÍ DE L'ENTESA AL PLA DINAMITZADOR

El cònsol va posar de manifest que amb la remodelació també es pretén “rellançar l’activitat” al centre urbà i ho va lligar amb el pla de dinamització aprovat recentment, i que pretén ser un full de ruta de futur per a Encamp i el Pas de la Casa. Ara mateix, l’aplicació de les primeres accions està pendent que majoria i minoria acabin de consensuar el document que, a proposta dels liberals, pretén posar negre sobre blanc el compromís que les mesures previstes al pla continuaran el proper mandat, sigui qui sigui qui guanyi les eleccions de final d’any. Els liberals, grup d’on va néixer la proposa, confien que el document estigui enllestit “aviat”. Els socialdemòcrates, al seu torn, van assenyalar que s’havien fet algunes propostes, però no van voler entrar a detallar-les.

tracking