Reportatge

Cavalls de llum a la capital

L’espectacle ‘Fiers à Cheval’ va recórrer ahir a la tarda l’eix central de la capital amb una rua formada per cinc cavalls inflables de tres metres i mig d’alçada. Els assistents, la gran majoria turistes, es van quedar bocabadats amb la música i les coreografies.

Cavalls de llum a la capitalCarlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tota el túnel de llum de la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, un grup de menairons. Cantant, dansant i recordant als assistents que mitja hora després, pels volts de les 19 hores, uns cavalls il·luminats recorrerien l’avinguda Meritxell. “Els estem esperant, estem tota la família amb moltes ganes de poder veure l’espectacle”, explicava la Maria, provinent de Barcelona i que ahir es va “deixar caure” pel centre de la capital per veure Fiers à Cheval. Un espectacle de la companyia francesa Des Quidams que es va convertir en una de les activitats estrella de l’edició passada del Poblet de Nadal i que enguany ha estat un dels principals reclams del cap de setmana. Així doncs, amb el carrer de la Unió com a punt de sortida, els cinc cavalls inflables de tres metres i mig d’alçada van iniciar la seva particular rua.

El públic, bocabadat amb les seves coreografies i la seva música. Una de les sorpreses, la Marian, posava l’accent en el fet que “això anima la tarda i també la gent que ve a comprar al país”. “Soc d’aquí”, bromejava, “entre tant turista costa trobar algú andorrà”. De fet, els cavalls ballaven entre una marea de gent, tots o gairebé tots, amb el mòbil a la mà per tractar d’immortalitzar el moment.

la millor fotografia

“És increïble”, afirmava el Juan Alberto, turista provinent d’Alacant, que considerava “espectacular una cosa així pel mig d’una gran ciutat”. Al seu costat, el seu pare, el Daniel, que celebrava, tractant de fer la millor fotografia possible “per ense­nyar-la als amics”, “tanta llum i tants espectacles de Nadal per poder veure aquí, a Andorra”. “Venim tots els anys i mai no havia vist tanta il·luminació i decoració nadalenca com enguany”, deia, al temps que sentenciava: “Aquest any us ho heu cur­rat.” El Daniel, però, no va ser l’únic que va posar l’accent en la “gran quantitat de llums, colors i música” amb què Andorra la Vella ha decidit celebrar les festes. Des de Menorca, el Rafel subratllava “el goig” de poder veure els cavalls “amb la música i els balls”. “Venim d’una illa molt turística, moltíssim, la veritat, i Andorra, evidentment, també ho és, però aquí sabeu molt bé com organitzar activitats per distreure els turistes”. “Venim al Principat, amb tota la família, a passar el Cap d’Any, i ens ha sobtat molt trobar-nos aquest espectacle”, afegia.

A més, el visitant menorquí no va perdre l’oportunitat per “recordar que, malgrat que encara no hi ha gaire neu, Andorra és un país per visitar i gaudir de la natura i alhora de les compres”. En aquest mateix sentit s’expressava l’Anna, una barcelonina “encantada” de poder comprar “acompanyada de música i llums”. “Hem decidit venir a Andorra per celebrar l’any nou amb tota la família i la veritat és que trobar-te amb espectacles al carrer i el mercat de Nadal és un al·licient”, afirmava.

I és que Fiers à Cheval, que va acabar a la plaça Príncep Benlloch tot just davant del comú, es va veure ahir a Andorra la Vella, però també s’ha pogut presenciar a altres grans ciutats del món, com ara Hong Kong, Ginebra, Barcelona, Londres o Tolosa.

tracking