El comú aprova un pressupost amb inversions per 5,2 milions d'euros

Baró va explicar que la partida més important es destina a la reforma del Prat del Colat

El comú aprova un pressupost amb inversions per 5,2 milions d'eurosCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana va aprovar ahir per unanimitat el pressupost per a l’exercici del 2019. Uns comptes que el cònsol major de la parròquia, David Baró, va qualificar “d’equilibrats entre despeses i ingressos”. En aquest sentit, Baró va remarcar que l’any vinent la Massana tindrà un pressupost de 14 milions d’euros, un 6,35% superior al d’enguany, dels quals 3,1 milions es destinaran a l’inversió, un 25% més que al 2018. Aquesta xifra, però, és la previsió inicial, atès que el cònsol va avançar que la quantitat destinada a les inversions s’ampliarà fins als 5,2 milions d’euros. “Atès que tenim 7,5 milions d’euros d’excedent de tresoreria, al gener farem un nou acord al consell de comú i, per tant, la inversió de la Massana per al 2019 serà de 5,2 milions d’euros”, va explicar, i va considerar que “serà una molt bona xifra respecte al pressupost de 14 milions d’euros”.

Etiquetes:

Segons va apuntar David Baró, d’entre les inversions, la partida més important està destinada a parcs, jardins i àrees verdes. Es tracta d’uns 996.729 euros, “bona part” dels quals aniran a parar a la segona fase de la reforma integral del Prat del Colat, així com a altres intervencions, com és el cas de la millora del parc d’Arinsal. Així mateix, el mandatari massanenc va posar l’accent en el fet que “també hi haurà inversions potser menys visibles, però que també s’han de fer” i es va referir als 737.000 euros en els treballs de separació d’aigües residuals i pluvials, i també per al manteniment dels col·lectors.

La millora en vies urbanes (per 296.700 euros), les aplicacions informàtiques (per 119.000 euros) o el cadastre comunal (per 89.000 euros) són altres apartats prioritaris del pressupost. “Són inversions que entenem que milloren molt la qualitat de vida de la parròquia”, va sentenciar Baró. D’altra banda, el pressupost del 2019 preveu unes despeses de personal de 3.983.355 euros, un 2,40% més que al 2018. Un fet que el conseller de la minoria, Albert Esteve, va criticar. “Toc d’alerta en aquest sentit perquè hem pujat per sobre de les possibilitats o del que la mesura o la contenció ens feia preveure”, va justificar, i va assenyalar que “durant el mandat [les despeses en personal] han augmentat un 10%”. “Són despeses que en un futur, si la situació econòmica torna a minvar, són difícils i costoses de reduir”, va argumentar.

Davant aquesta observació, Baró va defensar que la despesa de personal creix “perquè també hi ha previsió d’aplicar l’IPC d’un 1,8%”. Pel que fa a l’endeutament, la corporació preveu acabar el 2019 amb un dèficit d’11.646 milions d’euros, un 80,67% del límit màxim d’endeutament.

Liquidació provisional del 2018

En paral·lel, el comú massanenc va presentar ahir la liquidació provisional del pressupost del 2018, corresponent al tercer trimestre. El resultat de la liquidació provisional és d’un superàvit de 4,3 milions d’euros. A hores d’ara, es preveu tancar l’exercici amb un superàvit de 3,5 milions.

El comú aprova un pressupost amb inversions per 5,2 milions d'euros

tracking