El comú invertirà 5,2 milions durant el 2019

La corporació preveu tancar l’exercici amb superàvit de 3,5 milions

Consell de Comú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú de la Massana ha aprovat per unanimitat un pressupost que ascendeix a 14.118.973 euros, un 6,35 per cent més que el del 2018. El comú destinarà gairebé un milió d’euros a millorar els parcs, jardins i àrees verdes de la parròquia. Bona part aniran destinats a la segona fase de la reforma integral del Prat del Colat, però també hi ha altres intervencions, com la millora del parc d’Arinsal. Hi ha una partida de 737 mil euros destinada als treballs de separació d’aigües residuals i pluvials i també per al manteniment dels col·lectors.

L’apartat d’inversions és el que més creix, amb un 25,1 per cent d’increment. La inversió inicial se situa en els 3,1 milions d’euros però “en aquests moments el comú de la Massana compta amb un important excedent de Tresoreria –que en la liquidació provisional de l’actual exercici ja se situa en els 7,5 milions- que ens permetrà destinar uns 5,2 milions d’euros a inversions per millorar la qualitat de vida a la parròquia”, ha assegurat David Baró. Es preveu una nova recompra de participacions preferents, de nou per valor d’1,5 milions d’euros. Pel que fa a les despeses corrents, ascendeixen a 8,7 milions d’euros (8,5 en l’exercici anterior). S’han aplicat mesures de contenció i l’increment del 2,4% respecte al 2018 és degut a l’IPC i a nous projectes com el de la signatura digital.

El cònsol major ha posat en relleu que “en set exercicis haurem aconseguit rebaixar el deute en 21,2 milions d’euros, cosa que és molt positiva per a la nostra parròquia”. Baró ha matisat que la xifra de rebaixa legal serà de 31 milions d’euros però tenint en compte l’operació de preferents (només quedaran deu milions per cloure l’operació de recompra), la rebaixa real quedaria situada en 21,2 milions.El deute total acumulat ascendeix, a tada de 30 de setembre, a 13.777.524 euros. Pel que fa a l’endeutament consolidat (comú més EMAP), es preveu tancar l’exercici amb 11,6 milions (un 80,6% del límit màxim d’endeutament, que és del 200%).

tracking