El comú preveu que la piscina dels Serradells estigui un any tancada

Marsol avança que la resta d’instal·lacions podrien obrir el mes que ve, un cop se sàpiga si l’estructura té afectacions

El comú preveu que la piscina dels Serradells estigui un any tancadaCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La piscina del centre esportiu dels Serradells estarà tancada durant almenys un any. Així ho va explicar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després del consell de comú en què va anunciar l’estat actual dels treballs i les dates de possible reobertura de la resta d’equipaments, que es podria produir probablement el mes que ve. La corporació ha contractat una empresa perquè analitzi l’estat de l’estructura de l’edifici i de la bastida de la façana lateral i en funció de les conclusions, que podrien estar enllestides a principi de la setmana que ve, es decidirà si hi ha parts que es podrien posar en marxa pròximament.

Etiquetes:

“Sabem que com a mínim en tenim per a un any per poder tornar a disposar de la piscina”, va afirmar Marsol, que va afegir que davant d’aquesta situació, el comú acabarà optant molt probablement per anul·lar els passis dels prop de 400 usuaris que només tenen l’abonament de la piscina a partir de principi de l’any que ve per deixar-los “llibertat” i trobar una altra instal·lació.

Vigència fins al 31 de desembre

Tots els usuaris afectats pel foc del 22 de novembre passat poden utilitzar les instal·lacions de la resta de comuns fins al pròxim 31 de desembre i en cas que la reobertura de les altres parts del centre esportiu es produís a final del mes que ve, el comú descomptaria de la quota els dies que les instal·lacions no haurien estat operatives.

Conxita Marsol es va mostrar més aviat optimista pel fet que els informes sobre l’estructura i la bastida siguin positius, però espera el veredicte definitiu. “El que ens han dit de paraula és força positiu, però, és clar, ho volem per escrit i ben justificat”, va dir Marsol, que va explicar que excepte la piscina, la resta d’equipaments estan “intactes”. La data de reobertura depèn de l’estat d’edifici ja que en cas que s’hi haguessin de fer treballs, les obres no començarien fins després de les vacances de Nadal, cosa que podria llargar lleugerament els terminis de reobertura. En tot cas, des de la corporació no preveuen que la instal·lació es reobri parcialment abans d’acabar l’any.

13 milions en inversions

Marsol es va referir a l’estat actual dels Serradells en la part final del consell de comú, que va servir per aprovar el projecte de pressupost comunal per al 2019, que preveu una despesa de 47 milions d’euros. Les inversions seran de 13 milions, que es destinaran a millorar els accessos d’entrada a la capital com ara la reforma de l’avinguda d’Enclar, que tindrà tres carrils de circulació i un passeig ampli per als vianants. A més, també es continuaran les obres de desguàs a Santa Coloma, que tindran una partida d’1,6 milions d’euros, i l’eixamplament de la part alta de l’avinguda Meritxell i del carrer Doctor Vilanova. Marsol va remarcar que l’any estimen tancar-lo amb un endeutament de 37 milions d’euros, que podria reduir-se fins als 34 milions, i es va mostrar satisfeta per haver reduït la xifra des que va entrar a la corporació, que era de 42 milions.

Els comptes van tirar endavant gràcies al vot dels dos consellers de CdI+Liberals, Víctor Pintos i Jordi Minguillón. Per la seva banda, les dues conselleres del PS+I, Dolors Carmona i Lídia Samarra, hi van votar en contra perquè consideren que la majoria no els va consultar els projectes.

MULTES MÉS DURES A LA ZONA BLAVA

El consell de comú va aprovar ahir per unanimitat incrementar el cost de les multes per aparcar de manera indeguda a la zona blava. Per tant, els conductors dels vehicles que estacionin sense tiquet o que superin el temps que han contractat passaran de pagar 12 euros a 20. En cas que paguin la sanció amb celeritat, la multa serà de 10 euros. A més, es redueix de dues hores i mitja a una i mitja el temps màxim d’aparcament.

El comú preveu que la piscina dels Serradells estigui un any tancada

tracking