Andorra la Vella

Marsol no preveu tornar a obrir al trànsit la part baixa de Meritxell

La cònsol afirma que “tothom s’ha acostumat” que és una zona per a vianants i que la càrrega i descàrrega funcionen perfectament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella considera que la part baixa de l’avinguda Meritxell no tornarà a obrir a la circulació de vehicles. Conxita Marsol assegura que “no crec que torni el trànsit, veig difícil que ho tornem a obrir perquè pràcticament ningú no ho demana i pràcticament tothom ho ha assumit”, en declaracions a la ràdio del Diari. Marsol entén que es tracta de fets consumats per l’ús que es dona a aquest tram de l’avinguda perquè “s’hi ha acostumat tothom, funciona i s’ha convertit en un centre que la gent utilitza per desplaçar-se; fins i tot els caps de setmana és espectacular la quantitat de visitants i gent del país que està en aquesta zona”, que apunta ha de continuar millorant per veure si “els comerços es fan més atractius i criden l’atenció” dels centenars de persones que hi passegen.

Marsol remarca que la decisió de no anunciar un tancament definitiu al pas de vehicles de l’eix entre la plaça de la Rotonda i el carrer de la Unió ha estat un encert perquè han funcionat “les coses fetes així, no cal córrer, no cal prendre decisions precipitades”. I recorda que primer es va tancar per fer-hi les obres però que des del 3 d’agost que van finalitzar s’ha anat deixant passar el temps amb la part baixa exclussivament per a vianants i ha funcionat, ara es deixarà fins que passi Nadal “i després ja en parlarem però ho veig difícil que torni a obrir”, insiteix. La cònsol major assenyala que “molt puntualment” han tingut alguna petició perquè circulin els cotxes però que el tancament actual “ens funciona perfectament, les càrregues i descàrregues funcionen i la recollida de brossa perquè els ciutadans i els comerços s’han habituat als punts on els vam dirigir mentre es feien les obres i és que no passa ni el camió de recollida d’escombraries i no passa res”. I precisa que ara s’habilitarà la parada de taxis al carrer Josep Rossell Calva “que encara està més a prop de l’avinguda Meritxell i per sort a tota aquella zona no hi ha cap pàrquing ni entrada de garatge i alguna emergència pot passar, clar que sí”.

Autobusos petits

Conxita Marsol avala també el doble sentit per a la circulació que es manté a la part alta de Meritxell. “Està funcionant i cada dia estic més convençuda que era la bona solució perquè realment la parròquia dona el que dona a nivell de vials i les voravies han quedat molt amples”. La cònsol incideix que la restricció es mantindrà per als autobusos grans que només hi podran tornar a passar del 26 de desembre al 30 d’abril “perquè hi ha molts hotels i Andorra la Vella ha de ser porta de les estacions i s’ha de donar aquest servei però després tornarem a prohibir el pas perquè volem apostar per autobusos petits en aquesta zona”.

EL PÀRQUING A L'ESTACIÓ DE BUSOS AVANÇA

L’aparcament que un promotor privat està ultimant en els ter­renys on estava situada l’antiga estació d’autobusos a tocar del carrer Riberaygua i l’avinguda Tarragona està cada cop més a prop de ser una realitat. Operaris de l’empresa que està fent els treballs d’adequació van començar ahir al matí les tasques d’asfaltatge del futur aparcament que ha de donar servei a aquesta zona de la capital i complementar el que ja hi ha a la zona, el pàrquing del Parc Central, situat just al costat. Es desconeix la data d’obertura de l’aparcament, però en unes recents declaracions la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, el va situar pels volts del Nadal. El pàrquing tindria una capacitat per a poc més de 200 vehicles i estarà gestionat per l’empresa privada que el promou. Tot i això, i en les mateixes declaracions, la cònsol major de la capital va indicar que “en principi serà un aparcament públic, com els del comú, amb el mateix preu, però gestionat per una empresa privada”.

Marsol no preveu tornar a obrir al trànsit la part baixa de Meritxell

tracking