reportatge

Volar sense aeroport

Més d’un centenar de persones es van apropar ahir a l’espai adjunt a l’antiga plaça de braus de la capital per presenciar les piruetes i els salts a més de 10 metres d’altura dels Lleides, un dels grups de motocròs ‘freestyle’ més reconeguts internacionalment.

Volar sense aeroport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esperant el recinte multifuncional, el comú d’Andorra la Vella ha trobat la seva pròpia parcel·la multifuncional. Allà on es va celebrar fa poc més d’un mes la Fira del bestiar, ahir va tenir lloc l’espectacle freestyle de motocròs. L’espai adjunt a l’antiga plaça de braus de la capital va reunir més d’un centenar de persones preparades per presenciar les piruetes d’un dels grups motard més reconeguts internacionalment.

“Són els Lleides, l’altre dia els vaig veure per la televisió fent un dels seus espectacles”, comenta el Fredo, membre de la Penya Motorista l’Esquirol, tot just quan els motors d’Antonio Navas, Marc Pinyol, Rocky Florensa i Rayco Díaz comencen a rugir en els instants previs als salts inicials. Aleshores, a les 12.30 hores i amb l’ajuda d’una gran rampa, es va veure volar la primera moto sobre el cel andorrà. Rock solid (saltar i deixar-se anar de la motocicleta), backflip (fer la tombarella) i moltes altres acrobàcies, a uns deu metres d’altura i “sense aeroport!”.

“Estan volant sense aeroport”, va bromejar el Martín, que va apropar-se a “un xou de nivell” amb tota la família. Per a ell va ser “un autèntic luxe” veure els salts i per a molts altres el luxe va ser immortalitzar el moment. Amb el telèfon mòbil o amb càmeres rèflex, “ens encanta fer fotos i aquest esdeveniment és ideal”. Ho va explicar l’Anna, que va aprofitar el cap de setmana per “descobrir” el Principat i es va trobar amb els Lleides. “Està molt bé que facin activitats d’aquest tipus per poder gaudir d’un matí de diumenge diferent”, va dir el Xavi, que, bocabadat, observava les maniobres aèries. També bocabadat, però per haver actuat entre les munta­nyes andorranes, estava un dels pilots, l’Antonio Navas.

“Avui [per ahir] hem pogut gaudir d’un gran espectacle a Andorra i esperem poder continuar fent-ho aquí, a Andorra”, va destacar. Això, aquestes acrobàcies, “costen moltes hores de dedicació i d’entrenament”, segons va reconèixer Navas. De fet, va apuntar que “s’hi ha de dedicar temps” i s’ha de perdre la por. “Si tinguéssim por quan estem en l’aire no ho podríem fer, sí que és veritat que sempre has de tenir una mica de respecte perquè això és el que et manté viu”, va subratllar.

El comú d’Andorra la Vella va organitzar l’espectacle coincidint amb un cap de setmana en què el motor va ser el protagonista, amb la celebració de l’assemblea general de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM).

Volar sense aeroport

tracking