reportatge

Escepticisme amb el sentit únic

Els comerciants de l’avinguda Príncep Benlloch no creuen que la via pugui funcionar correctament amb un únic sentit de la circulació. Tot i això, alguns d’ells consideren que una possible ampliació de les voravies podria beneficiar les botigues de la zona.

Escepticisme amb el sentit únicXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

es d’ahir i fins al 30 de novembre, els conductors no poden circular en direcció a Santa Coloma en el tram de l’avinguda Príncep Benlloch que va des de la cruïlla amb Ciutat de Valls fins a la de l’Estela. El comú ha posat en funcionament una prova per comprovar si aquest tram podria funcionar amb només un carril. L’objectiu és obtenir la informació necessària per saber si es podria implantar una obra d’ampliació de les voravies de l’avinguda que limitaria l’accés dels vehicles. Aquesta mesura ha despertat diferents reaccions en els comerciants de la zona respecte a les conseqüències . Quant al funcionament del trànsit amb un únic sentit, els propietaris de les botigues no creuen que l’avinguda pugui regular-se correctament.

El primer dia de la prova pilot va desenvolupar-se sense problemes, com va indicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Assegura que els agents de circulació no els han reportat cap incidència i afirma que van decidir començar el període de prova en dissabte perquè “és el dia de menys trànsit interior al país”. Marsol assenyala que l’ampliació de les voravies a què portaria un bon resultat de la prova pilot és una mesura per potenciar l’avinguda com a zona residencial i que aquesta és una petició que el comú ha rebut per part d’alguns propietaris.

Els comerciants de la zona lamenten que el comú no els hagi informat directament d’aquesta prova i desconfien del seu èxit per absorbir el trànsit que la via té entre setmana. Dolors, propietària de la botiga Venus, considera que, en cas d’implementar-se definitivament, la mesura de transformar l’avinguda en una via de sentit únic portaria problemes de circulació, especialment en les hores d’entrada i sortida de l’escola: “Entre setmana amb els col·legis pot ser un caos”. En aquest sentit, Olga, propietària de la floristeria Artiflor, pensa que tot i que una ampliació de les voravies podria ser beneficiosa per al comerç, el sentit únic de l’avinguda comportarà problemes de trànsit. I també és l’opinió de Fina, propietària de la botiga La bruixa d’or. Fina dubta de la capacitat de l’avinguda per a absorbir el trànsit que té entre setmana, però, en cas que funcionés, valora positivament l’ampliació de les voravies: “la gent que compra és la que va a peu.” Per la seva banda, una treballadora d’una farmàcia de la zona es mostra totalment en contra d’aquest canvi. Creu que la restricció de la circulació a l’avinguda “significa tancar l’accés al comerç d’aquest carrer”.

Conxita Marsol apel·la a la manca de comerços a l’avinguda per portar a terme aquest embelliment com a zona residencial. Malgrat això, la cònsol assegura que encara han de rebre els resultats de la prova i l’estudi de mobilitat per prendre una decisió: “esperarem a tenir tota la informació”.

tracking