Andorra la Vella

Una passarel·la unirà la plaça del Poble i el carrer de la Vall

El ministeri d’Ordenament Territorial finançarà la construcció d’una passarel·la que haurà d’estar acabada abans de l’estiu

La passarel·la entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall costarà 631.986 euros
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern, Consell General i comú d’Andorra la Vella van presentar ahir el projecte de construcció de la passarel·la per a vianants que unirà la plaça del Poble amb el carrer de la Vall, una infraestructura de 29,5 metres de llargada i una amplada de quatre que costarà 632.000 euros. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar que els treballs començaran a finals de mes i l’empresa adjudicatària tindrà sis mesos per acabar-los. “En aquesta legislatura hem condicionat diferents espais al voltant de Casa de la Vall i el nucli urbà d’aquesta zona ha guanyat força. Aquest projecte serà una peça més i seguirem treballant per executar-ne de nous”. Els treballs, que han de durar sis mesos, no afectaran el trànsit ni del carrer Prat de la Creu ni tampoc del de Doctor Vilanova, però el ministre va reconèixer que puntualment sí que se’n pot limitar l’accés. “En algun moment sí que hi pot haver alguna afectació puntual, però no està previst que el trànsit es vegi molt alterat. L’espai més afectat serà l’entrada del pàrquing del Consell General quan hi hagi la màquina d’ancoratges per preparar la base i fer el fonament del pilar central”, va dir.

El síndic general, Vicenç Mateu va mostrar la seva satisfacció perquè el projecte tiri endavant, i va afegir que “aquesta obra és fruit del conveni de les tres institucions i pensem que serà un pas d’utilitat per als ciutadans de la parròquia i del país sencer que permetrà l’accés directe des de la plaça del Poble fins al carrer adjacent a Casa de la Vall”. Mateu apuntava que la nova passarel·la serà “una manera d’esponjar la comunicació amb el centre històric”, i avançava que a la part del darrere de la Casa de la Vall “és on en els pròxims mesos haurem de buscar un projecte per acabar de millorar l’entorn”. La cònsol major, Conxita Marsol, va afegir que la unió de la plaça del Poble amb el centre històric “és una vella reivindicació dels ciutadans i permetrà millorar la confluència amb les places de Rebés i la del Poble. A més, serà un punt d’atracció molt important”.

Concurs idees a Dr. Vilanova

Marsol es va reunir ahir amb representants del Col·legi d’Arquitectes per tractar el concurs d’idees per a la remodelació del carrer Doctor Vilanova, un espai públic a Prada Casadet i l’embelliment de la plaça del Poble, després que s’hagi ampliat el termini per presentar les ofertes. Segons la cònsol, “molts arquitectes han retirat el plec de bases però ens han demanat més temps, i com que és prou important, hem decidit ajornar-ho”. La nova data d’entrega de propostes serà el 21 de gener, una situació que no incomoda Marsol. “Volíem tancar-ho enguany però tenim temps de sobra, i si l’any que ve cal votar un crèdit, ja ho farem.”

Una passarel·la unirà la plaça del Poble i el carrer de la Vall

Una passarel·la unirà la plaça del Poble i el carrer de la Vall

tracking