x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Massana

La policia sospita que el sabotatge a Pal era en realitat una amenaça

El cos descartaria que hi hagués una voluntat d’homicidi, perquè amb les pistes obertes, s’hauria pogut fer més mal
Els cables tallats es començaran a reposar a finals de setmana o dilluns.

La policia sospita que el sabotatge a Pal era en realitat una amenaça

Els cables tallats es començaran a reposar a finals de setmana o dilluns.

VALLNORD
Actualitzada 08/11/2018 a les 12:12
La policia treballa amb la hipòtesi que el sabotatge dels tres ginys de Vallnord Pal-Arinsal seria en realitat una amenaça, i ara mateix no es contempla com a possible motiu del delicte les raons empresarials, com s’havia especulat inicialment. Segons ha pogut saber el Diari, la investigació se centra a intentar descobrir el perquè d’aquesta amenaça i qui l’hauria perpetrat. Malgrat que el treball policial continua i no es descarta cap explicació, sí que el cos tindria bastant clar que no hi havia voluntat homicida en l’acció, ja que si s’hagués volgut fer mal, s’hauria pogut cometre amb les pistes obertes. Tot i així, la proximitat en les dates a l’inici de la temporada d’hivern, podrien perfectament haver causat algun incident en qualsevol de les proves amb personal que EMAP realitza per garantir el bon funcionament de tots els ginys.
Per trobar els malfactors, la policia està utilitzant els mitjans habituals. Per una banda, revisa les càmeres de seguretat de l’estació, però simultàniament comprova les de trànsit de la zona, per intentar saber quins vehicles hi havia, i també triangula els senyals dels telèfons mòbils per recaptar tota la informació possible.

Per la seva part, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va indicar que la investigació dels fets està “en una fase embrionària”, i que per tant, “aportar detalls podria comprometre el resultat final”, tot i així, sí que va reconèixer que “els efectius i els mitjans policials estan completament orientats a intentar esbrinar qui ha pogut fer això i en cas que ho aconseguim, evidentment, farem el possible perquè aquesta persona hagi de respondre pels seus fets”. Espot també va fer una “condemna” i va expressar “el seu rebuig a la persona que hagi pogut fer una actuació d’aquestes característiques que posa en risc la vida de les persones”.
Des d’EMAP, el director general de Vallnord Pal-Arinsal, Josep Marticella, va explicar que ja han començat a rebre els materials per començar a treballar i “restablir la normalitat al més aviat possible”. D’entrada ja tenen un dels dos cables per un dels telecadires, i “aviat” es tindrà el segon. Per Marticella, el teleesquí 6 la Serra, “serà el més fàcil de reparar”, però els del telecadira del Cubil i el de la Serra II, “costaran més”. Segons apuntava, “els treballs de reparació començaran a finals de setmana o dilluns a tot estirar”, i es treballa amb l’objectiu d’obrir “amb total normalitat” a partir de l’1 de desembre, que és quan està previst que obrin els camps de neu. “Si tot va com ha d’anar, i les condicions meteorològiques ens ho permeten, hi arribarem, per això, com que ens falta algun material, hem aprofitat per avançar els treballs de manteniment de la resta de ginys de l’estació per centrar-nos només en la reparació d’aquests tres a partir de la setmana vinent”, va explicar el director general.

Marticella va informar dimarts que els cables de tres remuntadors de l’estació de la Massana havien estat manipulats i que s’havien descobert arran de les tasques de manteniment.
  • #1 Usuari Vallnord
    (08/11/18 08:51)

    Sota el meu punt de vista sembla més un acte de venjança personal d'algun extreballador o altres que no pas una amenaça. De totes maneres és el nostre cos de policía qui porta l' investigació i si sospiten de que es una amenaça és perquè alguna cosa hauran vist durant el procediment. Molta sort, a veure si surt aigua clara d'aquest fet tant greu i s'aconsegueix processar al culpable.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts