Sant Julià de Lòria

Vila afirma que no hi ha tensió entre els membres de la majoria comunal

El cònsol nega les acusacions de masclisme que ha rebut i defensa un “bon ambient” entre els seus consellers

Vila afirma que no hi ha tensió entre els membres de la majoria comunal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va negar que hi hagi mala maror entre els membres de la majoria i va afirmar que no “hi ha cap tensió” interna, malgrat que les conselleres de DA, Meritxell Teruel i Paqui Barbero, ho han denunciat reiteradament. “Les relacions amb els consellers són bones i aquesta setmana vam tenir una reunió amb un ambient molt correcte. Entenc que tots parlem en defensa del comú i no hi ha tensió entre nosaltres”, va indicar, tot i que manté la posició adoptada des del principi de la legislatura de mantenir-les fora de la junta de govern. En aquest sentit, va recordar que “tots els membres vam votar a favor que la formessin sis consellers”, i va afegir que “si la resta de comuns els posen a tots, cal preguntar-los a ells per què ho fan”. El cònsol va definir aquest organisme com un element “bàsicament tècnic”, i va comentar que el fet que no hi siguin, “no té res a veure amb el fet que no participin de les reunions de la majoria”. A més, va recordar que “la junta no fa drenatge de projectes”, encara que reconeix que “pot ser que en comissió s’aprovi un i després no passi, però és molt estrany i no ho recordo”. Aquest punt també és una de les queixes recurrents de Barbero i Teruel.

Les conselleres de DA van denunciar que accions com aquesta eren masclistes, però preguntat per aquestes paraules, el cònsol va recordar que a dins de la junta de govern “hi ha altres membres que no són dones i que tampoc hi són” (en referència a Pere Pràxedes), per això va afegir que “que jo sàpiga no hi ha masclisme, però que ho digui qui ho ha dit”, va replicar.

Respecte a la possibilitat de repetir Laurèdia en Comú (LC), Vila es mostrava optimista i creu que es podria tornar a fer, tot i que des de DA ja s’ha dit que serà molt complicat mentre la situació de les conselleres no millori. “Jo penso que sí que es podrà reeditar, per què no? És cert que internament tenim diferents opinions, però s’han pres unes decisions en conjunt i s’han tirat endavant. Jo els respectaré si ells no segueixen i si no volen venir amb nosaltres, són lliures de fer-ho”. En aquest sentit, va afegir que “cal deixar que tothom opini i faci el que cregui més oportú”. Segurament li costarà reeditar LC amb tots els integrants actuals, però per si de cas, Vila va celebrar la notícia que Xavier Espot accedís a ser el cap de llista de DA les pròximes eleccions generals. “Crec que és un molt bon candidat. Presentar-se és un gran sacrifici econòmic i personal, i tenir persones que destinin part del seu temps al bé comú, a la política, és molt bona notícia i demostren la seva vocació”.

La minoria no vol escoltar

Una de les principals crítiques que li fa l’oposició és la seva “manca de transparència” i “l’opacitat” amb la qual actua, però Vila es defensa atacant l’adversari polític. “A qui no escolta, què li vols explicar? Si la seva voluntat no és escoltar, sinó que és dir feu el que feu ho feu malament, què li vols explicar?”

tracking