Sant Julià de Lòria

El comú injectarà 300.000 euros més a Naturlandia pel dèficit de l'estiu

El cònsol calcula que s’haurà de fer una aportació extraordinària per compensar les xifres del parc a l’estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria haurà de dur a terme una aportació de 300.000 euros per cobrir les despeses de Camprabassa. El cònsol major, Josep Miquel Vila, va admetre ahir durant el consell de comú celebrat a la parròquia que la nova injecció de diners “no estava prevista” i que servirà per compensar les males xifres que va tenir Naturlandia durant l’estiu. Uns resultats, en especial a l’agost, que segons el cònsol major “no eren els que s’esperaven”. Segons Vila, l’explicació per la baixada d’ingressos “al voltant del 7%” és pel mal temps. “Si el temps ens hagués acompanyat, presumiblement s’hauria fet més caixa”, va manifestar.

La nova injecció de diners, que teòricament es durà a terme aquest any, se sumarà a les dues aportacions de 140.000 euros que la corporació va haver de destinar a la societat el juliol passat per cobrir els resultats de la temporada d’hivern. El conseller de l’oposició, Joan Albert Farré, va posar en relleu que “Naturlandia és la gran caixa tancada que hi ha en aquesta corporació”. “No sabem què hi ha a dins. L’únic que en sabem són les aportacions que el comú fa cada dos o tres mesos en aquesta societat.” Farré va instar la majoria a “donar explicacions al poble”.

Vila també va confirmar que la corporació haurà de destinar uns 300.000 euros als estudis sobre la viabilitat de la proposta d’una tirolina, que inclouen les anàlisis mediambientals, d’en­ginyeria i del terreny. Vila va confirmar que encara no es coneixen els terminis en els quals es durà a terme el projecte, però va afirmar que “m’agradaria que fos al més aviat possible”. El cònsol major va precisar, però, que en primer lloc “els inversors han de confirmar que estan disposats a invertir-hi, s’ha d’aprovar en consell de comú i posteriorment ho ha d’aprovar Camprabassa”.

Més estudis pel ràfting

El consell de comú també va posar sobre la taula el fet que la corporació continua duent a terme estudis sobre la viabilitat del ràfting, una activitat que semblava que havia quedat aturada. “Les coses s’ha de mirar com funcionen i si són possibles; si veiem que hi ha quelcom que no funciona, doncs rectificar-ho”, va afirmar Vila. L’oposició es va interessar per una partida de 31.770 euros destinats a una empresa auditora. Josep Miquel Vila va explicar que la partida és deguda a les anàlisis derivades dels projectes de la tirolina i el ràfting. L’oposició també va demanar a la corporació que tractés d’estalviar-se l’arrendament dels tres locals llogats a la parròquia, dos destinats al ràfting i un altre per “apropar Naturlandia al poble”, fins que no es desenvolupin els projectes.

El conseller de Finances i Administració, Joan Gómez, va informar que el primer trimestre es va tancar amb un superàvit de 247.546 euros i el segon, amb un dèficit de 63.375 euros. Tot i això, Gómez va precisar que els impostos indirectes encara no s’han cobrat.

POLÈMIC CANVI D'INTERVENTOR

L’oposició va fer èmfasi en la manca d’informació que ha aportat la majoria sobre el nou interventor. “No hem estat informats ni tan sols que hi ha hagut un canvi d’interventor a Sant Julià”, afirma Farré, que a més ha alertat que un dels informes del tancament de comptes dels dos primers trimestres no està degudament signat. Joan Albert Far­ré considera que la figura d’interventor “és un càrrec cabdal per a la corporació” ja que “és qui fiscalitza i gestiona els comptes del comú”. La nova interventora, Montserrat Neras, va jurar el càr­rec durant la sessió de consell.

El comú injectarà 300.000 euros més a Naturlandia pel dèficit de l'estiu

tracking