La fira manté el nombre de visitants tot i el mal temps del cap de setmana

Satisfacció al sector dels automòbils i als espais de les estacions d’esquí per la venda de forfets

La fira manté el nombre de visitants tot i el mal temps del cap de setmanaC. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les millors previsions del comú es van complir i durant els tres dies de la Fira d’Andorra la Vella van passar entre 60.000 i 70.000 persones. Així ho va explicar ahir la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va fer un balanç molt positiu de la 40a edició i es va congratular per la resposta “de la ciutadania i del país, tot i que el temps aquest any no ha estat especialment bo”. “Ha perjudicat una mica les parades de l’exterior, però l’afluència de gent és important com cada any”, va remarcar. De fet, la mandatària va posar en relleu que es tracta d’un esdeveniment “superconsolidat, la gran festa del país”. “Tothom té apuntat que, en un moment o altre, s’ha d’anar a la fira”, va afegir. Pel que fa a l’espai que ocupa, Conxita Marsol va avançar que l’aparcament del Parc Central “estarà obert el dia 1 de novembre”. “Al matí ja es podrà aparcar aquí i per tant salvem el pont”, va subratllar.

Etiquetes:

Quant al futur de l’esdeveniment, la cònsol va explicar que l’any vinent “continuarà en la mateixa línia” i que “el concepte continuarà sent molt similar”, si bé va matisar que “potser” es produeix “algun canvi en la zona exterior”. En aquest sentit, Marsol va argumentar que l’actual recinte firal “està dimensionat a la mida correcta”, tot i que va manifestar el seu desig per tenir un recinte multifuncional a la capital. “Difícilment ni l’any que ve ni l’altre estarà operatiu. Per tant, crec que haurem d’esperar una mica”, va lamentar.

SATISFACCIÓ EN ESQUÍ I COTXES

En relació als estands d’enguany, Marsol va posar l’accent en el bon funcionament del sector del vehicle i de la neu. Els dos espais, va argumentar, que atrauen “més gent”. De fet, els expositors a la zona d’automòbils van fer un balanç positiu de la fira. “Hem venut i també hem sortit amb contactes fets per tancar vendes els pròxims dies”, va apuntar el director comercial de Becier Vehicles, Àlex Pastor. Una satisfacció compartida per les estacions d’esquí. Des de Vallnord, el director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, va afirmar que la venda de forfets “ha anat molt bé”, i va informar que “des que es van començar a vendre al maig estem un 25,9% per sobre en comparació amb l’any anterior”. Grandvalira va cor­roborar el bon funcionament de la fira. Des d’Ski Andorra, però, van apuntar que les seves vendes han estat lleugerament inferiors a les del 2017.

COMPTATGE DE PERSONES A VIVAND

Vivand tindrà un sistema digital de comptatge de persones en temps real. Durant la fira, el director d’Actua Innovació, Marc Pons, va explicar que l’ens està treballant amb el comú d’Escaldes-Engordany per aprofitar les càmeres de l’avinguda i així poder posar en marxa “la visió per computació les pròximes setmanes”. Segons va apuntar, el sistema comptarà, sense emmagatzemar les imatges, el nombre de transeünts amb l’objectiu de “conèixer millor els fluxos de gent”. Pons va avançar que Actua també està treballant amb Mobilitat per integrar el mateix sistema en les càmeres de les principals carreteres

del Principat abans de final d’any. Així, es podrien elaborar estadístiques molt més precises tenint en compte la tipologia de vehicle.

tracking