El Parc Central obrirà tota la nit a partir de la pròxima setmana

El comú traurà l’enreixat que separa el passeig del riu del parc, permetrà l’accés nocturn i farà un circuit de ‘running’

El Parc Central obrirà tota la nit a partir de la pròxima setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Central mantindrà les portes obertes les 24 hores del dia a partir de la setmana vinent. La intenció del comú, com ja es va anunciar fa uns mesos, és integrar el passeig del riu al parc en si, i per això s’ha decidit fer una prova què durarà fins al mes de març. Es trauran les tanques que separen els dos espais, s’obriran les portes d’accés des de l’avinguda Tarragona, i per tant es podrà creuar durant tota la nit. La primera part serà treure l’enreixat que hi ha des del pont fins a l’aparcament del Parc Central i deixar per a més endavant el que està en direcció a l’estació d’autobusos. “Després de la fira les traurem. Estarà obert sempre, però mantindrem la vigilància amb una persona de seguretat i les càmeres que ja estan instal·lades”, va dir el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, que va afegir que “si la gent es comporta, com crec que passarà, traurem la resta i aconseguirem aquesta integració que busquem”.

Etiquetes:

Una altra de les novetats que planteja el comú és la construcció d’un circuit perimetral de running d’uns 500 metres. Per fer-lo primer caldrà enderrocar l’escenari de pedra que està a tocar de les pistes de vòlei. “El riu i el parc són dos espais que inviten a passejar, a fer esport, i creiem que pot ser un al·licient per a la gent que vol sortir a córrer en un entorn natural però urbà”. En principi la idea és que estigui acabat a finals d’any o a principis del 2019.

Una de les preocupacions que té la corporació és que algú malmeti o embruti el llac que s’ha creat, per això no s’ha pres la decisió fins ara, després que s’anunciés el passat mes de maig. “Tenim un llac molt bonic on la vegetació ja ha arrelat i és la responsable de fer el tractament d’aigua de forma natural, és a dir, que nosaltres no hem de fer res per mantenir-la. Si per alguna raó no es respecta, seria una pena que es malmetés”. Per tot plegat en el seu dia, la cònsol major, Conxita Marsol, ja va advertir que “si es produeixen actes incívics, el tornarem a tancar, però no és el que voldríem”.

Des de fa uns mesos, el comú té contractada una empresa de seguretat que posa un agent fins a les 24.00 hores. Un cop s’obri, la vigilància s’ampliarà tota la nit i estarà reforçada amb les càmeres que ja estan instal·lades des de fa un parell d’anys.

Nou terra als parcs infantils

Des d’aquest cap de setmana ja està totalment adaptat el nou ter­ra de cautxú que s’ha posat a les atraccions del parc infantil i s’ha instal·lat un gronxador adaptat per a nens amb mobilitat reduïda. “Tot just és el segon d’aquestes característiques que es posa al país. El primer està a Escaldes i nosaltres ara també en tenim un”, destacava Astrié. L’atracció es diferencia dels gronxadors de sempre perquè en lloc de tenir una banqueta, l’infant es podrà asseure “en una cadireta similar a la dels cotxes. Els agafa més, tenen l’esquena una mica inclinada i és més còmode i accessible”.

El comú va decidir canviar el sòl dels parcs infantils de la par­ròquia per fer-los més segurs. “Fins ara els teníem amb un que era una grava rodona que no era el més idoni per a la seva seguretat, i en el cas del Parc Central, només la zona de l’aranya estava ben adaptada”, recordava el conseller. L’operació va començar al setembre i precisament aquest “es va deixar per l’últim. És el més gran i el que costava més, però ara ja els tenim tots acabats”.

El bar seguirà sent provisional

D’altra banda, Astrié va explicar que la terrassa del bar del Parc Central tornarà a obrir l’any vinent “amb el mateix format” que enguany. És a dir, “el que farem és obrir-lo a la temporada de primavera-estiu, i la idea és repetir un bar amb menjar ràpid, però una cosa senzilla i similar a la fórmula de Creps and Go”. Per tant, el servei de bar tornarà a ser provisional i podria ser un altre food truck. “No ens hem plantejat que estigui obert durant tot l’any perquè necessitaríem fer una reforma molt important de l’edifici del restaurant del Parc Central”, va afirmar.

tracking