Els Liberals esperen pactar amb el PS en almenys quatre parròquies

L’acord en llistes territorials ja està tancat a Escaldes-Engordany, Encamp i Andorra la Vella i el quart que es preveu és el d’Ordino

Els Liberals esperen pactar amb el PS en almenys quatre parròquiesLIBERALS D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Liberals d’Andorra (L’A), Amadeu Rossell, va afirmar ahir que, des de la formació, esperen “com a mínim” dur a terme acords a quatre par­ròquies amb el Partit socialdemòcrata (PS). “Crec que hi haurà més parròquies en les quals pactarem que on no pactarem”, va augurar Rossell. El secretari general de la formació liberal va confirmar que, de moment, ja es troben tancats els acords amb el PS a tres parròquies: Escaldes-Engordany, Encamp i Andorra la Vella. Tot i no ser revelada la quarta parròquia on els partits blau i vermell podrien arribar a un acord, Ordino entra dins de les possibilitats, ja que ambdues formacions tenen estructura de partit creada.

Etiquetes:

L’anunci que va realitzar el cap de Govern de la data de les eleccions va fer que el propi Rossell ampliés el dia límit a cada parròquia per arribar a un acord fins a l’1 de novembre, deixant així més marge del que s’havia proposat en un principi. “Hi van haver diferents comitès que ens ho van demanar”, va afirmar Rossell, que recorda que l’increment del termini de les negociacions s’ha dut a terme perquè “cada parròquia té les seves necessitats”. “El que no farem és obligar a res”, va sentenciar.

Rossell, que confirma que al partit encara no s’ha parlat de llistes perquè “encara s’estan posant les bases del programa i crec que ho estem fent prou bé”, considera que L’A podria arribar a fer candidatura a totes les parròquies. “Ho intentarem, amb acord o sense acord, però ho intentarem”, afirma el secretari general del partit, que creu que DA també tractarà de fer-ho. “Si tens vocació de Govern hauries d’anar a les set parròquies”, va afegir Rossell, que considera que hi haurà sis llistes nacionals. “Es dividirà més el vot, però ja m’agrada que la gent tingui més opcions de tria”, va assegurar.

LA PREOCUPACIÓ DE L’A

Rossell va oferir una roda de premsa conjuntament amb Valentí Martí, secretari de relacions internacionals del partit, per a valorar l’actualitat política i mostrar la posició del partit davant les notícies de filtracions de dades bancàries que es van fer des de l’ambaixada espanyola l’any 2015. “Nosaltres volem deixar palesa la nostra preocupació”, va afirmar Martí, que tot i considerar que el Govern “no és responsable d’aquestes coses”, L’A, com a partit, “tenim la responsabilitat de demanar explicacions del que coneix el Govern i de què ha fet, si ha presentat queixes o ha obert expedients informatius”. El secretari de relacions internacionals de L’A considera que en aquest cas la responsabilitat de Govern és “posar solucions perquè això no torni a passar”.

Per la seva banda, Rossell es va preguntar si “el Govern i ministres eren coneixedors d’aquest fet i fins a quin punt han col·laborat o sabien d’aquest procediment que ens sembla del tot irregular”. En cas que les respostes no siguin suficients, Rossell assegura que “hauríem de demanar dimissions”, tot i que Martí considera que seria “absolutament absurd” demanar-les en aquests moments, ara que “la legislatura està esgotada”.

tracking