Vila nega problemes dins el comú

El cònsol considera que les declaracions de Roig acusant el Govern de boicotejar els projectes de Sant Julià són “opinions particulars”

Vila nega problemes dins el comúCarles Faneca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va negar ahir que existís un conflicte a l’equip del comú de la parròquia amb el Govern, amb referència a les paraules del conseller de Cultura, Josep Roig, que fa unes setmanes va acusar l’executiu de realitzar un “boicot sistemàtic” als projectes que es duen a terme des de la corporació laurediana.

“Les opinions particulars d’algun membre del comú són opinions personals, no és l’opinió del comú”, va afirmar Vila, que, no obstant això, considera que “tothom és lliure d’expressar allò que pensi, “crec en la llibertat d’expressió i si un conseller expressa el seu parer i els mitjans ho recolliu, doncs està ben dit”. Vila va avisar que en cas d’haver-hi un conflicte l’anunciarien com a corporació. “Quan entenguem oficialment que hi ha una problemàtica pel que fa al comú ho explicarem com a tal”, va dir Vila, que va afegir que llavors “ja em permetran, com a cònsol, expressar allò que opini el comú”.

Vila també es va referir als diversos projectes que la corporació està duent a terme i va insinuar que des del Govern no s’està ajudant en la seva materialització. Sobre el projecte del ràfting i el passeig del riu, Vila va afirmar que “s’esperava trobar una situació més benèvola de cara a les activitats aquàtiques i el passeig del riu perquè puguin anar conjuntament i puguin donar una mica d’alegria a Sant Julià. Finalment, sobre les dificultats de dur a terme el Tobotronc de nit, el cònsol va dir que “suposo que els temes tècnics els gestionen des de Camp­rabassa i si hi ha un maldecap ja ho estaran gestionant i mirant d’arreglar”.

ÈXIT DE LA SEGONA SETMANA DE LA GENT GRAN

El comú de Sant Julià de Lòria va fer balanç ahir de la segona Setmana de la gent gran després de set intensos dies d’activitats gratuïtes destinades a persones majors de 60 anys de la parròquia, però també d’altres indrets del país. El cònsol va afirmar que des del comú estan “contents” amb el resultat de la setmana d’activitats i va assegurar que el projecte “tindrà continuïtat i èxit”. En total, es van dur a terme una vintena d’activitats des de dilluns passat, Dia mundial de la gent gran. Josep Miquel Vila va destacar algunes de les activitats en les quals els padrins van participar, com ara les teatrals o les musicals, “les que van tenir més èxit”. No obstant això, va fer èmfasi en la que es va realitzar dissabte passat a Naturlandia. Els participants van poder gaudir d’una passejada guiada per l’entorn en la cota 2.000, seguit d’un esmorzar intergeneracional en el qual van prendre part, a banda dels padrins, els seus familiars. “Va ser l’activitat que més va cohesionar la gent de la parròquia, els menuts amb els més grans”, va destacar Vila, que hi va afegir que entenen “que aquesta relació és molt important”. Així, avis i nets van poder visitar junts el parc d’animals i també gaudir del planell de Conangle. Altres activitats destacables celebrades a la Llar de Lòria van ser el taller de cuina Com introduir la proteïna vegetal en l’alimentació, amb la qual es va donar el tret de sortida a la Setmana de la gent gran tot cuinant una paella vegetal, o sessions de cinema. L’objectiu d’aquest projecte és promoure hàbits de vida saludables entre la gent major de seixanta anys. Durant el dinar de cloenda de la segona Setmana de la gent gran que es va dur a terme ahir al migdia a la plaça de la Germandat, i que va posar el punt final als set dies d’activitats, es va realitzar un vermut i ball de cloenda amb l’animació del grup d’havaneres Cavall Bernat. Una cinquantena de persones van poder gaudir de la música, de l’àpat i del bon temps que va fer en l’entorn d’una de les places principals de la parròquia. Abans, unes 150 persones van acudir a la missa de la gent gran, a l’església parroquial, tal com va assegurar el mateix cònsol. “Ha estat una missa ben celebrada, acceptada i per tant estem contents”, va afirmar Vila. Durant la missa, els padrins van poder gaudir de la coral de la Llar de Lòria.

LA XIFRA

600 participants. És el nombre de persones que han participat en la segona Setmana de la gent gran. Enguany s’han mantingut les mateixes dades de la primera edició. El cònsol ha valorat la participació tant de persones del Sant Julià com d’altres parròquies.

tracking