El PS considera una “falta de respecte” el tracte als comerciants

L’oposició d’Encamp qüestiona algunes de les decisions sobre el pla de dinamització econòmica que s’està portant a terme

El PS considera una “falta de respecte” el tracte als comerciants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició d’Encamp es mostra crítica amb algunes de les decisions del comú respecte al pla de dinamització econòmica que s’està portant a terme a la parròquia. Les principals crítiques sorgeixen arran de la línia d’actuació que el conseller d’Administració, Reactivació Econòmica i Finances, Jordi Rogel, va comunicar que se seguiria. Des del PS consideren que “és una falta de respecte” als comerciants el fet que el comú afirmi que l’objectiu principal d’aquest pla serà potenciar el desenvolupament residencial a Encamp. Per la seva banda, des de Liberals creuen que la corporació ha tingut una mala comunicació sobre aquest pla, ja que “parlar de la línia estratègica i el pla d’actuació abans de tenir les conclusions de l’estudi és aventurar-se massa”.

Etiquetes:

El número dos del PS d’Encamp, Pere Marsenyach, considera que, tot i que entenen les característiques concretes d’Encamp, no poden deixar de donar suport al comerç. Marsenyach creu que alguns dels principals motius pels quals hi ha una manca de dinamització al comerç de la parròquia són la dura competència que suposa l’oferta comercial d’Andorra la Vella i Escaldes, els preus dels lloguers i que “molta gent d’Encamp treballa a la capital”. Tot i això, pensa que el comerç “de dia a dia” va bé perquè “no tanquen supermercats”. El conseller del PS considera que aquests informes que s’estan portant a terme “arriben tard” i “s’haurien d’haver fet ja fa anys”. Amb referència al tracte del comú i del seu partit als comerciants, assegura que “tenen la porta oberta”, tot i que al comú no hi ha debat perquè són la minoria, i que és “una falta de respecte” que des de la comissió de Reactivació Econòmica no hi hagi la intenció de potenciar més el comerç d’Encamp.

Per la seva banda, la consellera comunal de Liberals i membre de la comissió de Reactivació Econòmica, Maribel Lafoz, creu que Jordi Rogel va cometre un “un error de comunicació” en explicar qüestions del pla estratègic i d’actuació “abans de tenir les conclusions”. Assegura que “li sap greu” que hagi fet aquestes declaracions sense haver presentat encara el projecte. Malgrat això, Lafoz coincideix amb el conseller de Reactivació Econòmica en el fet que el comerç d’Encamp no pot competir amb el d’Andorra la Vella i Escaldes. També segueix la mateixa línia de pensament respecte a les particularitats d’Encamp i el Pas de la Casa a l’hora de dissenyar el pla d’actuació. Quant a la participació amb els comerciants, Lafoz assegura que té entès que sí que s’ha comptat amb ells per portar a terme aquest pla de dinamització.

tracking