La minoria es mostra contrària a instal·lar Exteriors a Radio Andorra

PS i Liberals denuncien que Govern hagi descartat ubicar-hi la seu d’RTVA quan era l’opció que afirmen que generava més consens

La minoria es mostra contrària a instal·lar Exteriors a Radio AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La minoria d’Encamp rebutja el trasllat del ministeri d’Exteriors a l’edifici de Radio Andorra i denuncia que no s’hagin explicat els motius pels quals s’ha desestimat ubicar-hi les dependències de Ràdio i Televisió d’Andorra. El cap de Govern, Toni Martí, va anunciar la decisió durant la primera sessió del debat d’orientació política, celebrada dilluns, però aquesta voluntat no ha estat ben vista pels partits de l’oposició. El PS i Liberals s’hi oposen i segueixen defensant que RTVA és la millor opció per a l’edifici històric encampadà.

Etiquetes:

El conseller del PS + independents Joan Sans va manifestar “sorpresa” i va destacar que a Encamp hi havia unanimitat sobre l’opció d’RTVA. “En l’àmbit del comú d’Encamp els tres grups, tant de la majoria com de la minoria, ja havíem fet públic que per a nosaltres encabir-hi les dependències d’RTVA era el projecte més interessant”, va destacar. En aquest sentit, va dir que ignorava “en quin aspecte pot afavorir” el trasllat d’Exteriors a l’edifici emblemàtic.

“Que l’edifici s’ocupi i hi hagi activitat segur que és interessant”, va reconèixer, però va matisar que “el que no acabo d’entendre és per què no les dependències d’RTVA quan sembla que generaven un consens prou gran dins del comú d’Encamp”. “Sempre hem considerat que el projecte més interessant era fer un espai d’interpretació de la ràdio i encabir-hi RTVA”, va explicar.

Igualment, la consellera de Liberals + independents Maribel Lafoz va reivindicar la televisió i ràdio públiques com la millor opció, perquè “hauria de ser la solució i la destinació de l’edifici”. “El ministeri d’Exteriors, què vols que et digui”, va expressar, afegint que Radio Andorra “no és el lloc on hauria d’anar el ministeri i menys el d’Exteriors”, perquè “és un immoble molt característic i es posaria molt més en valor donant-li la distinció que realment li pertoca”. Convertir-lo en la seu de la televisió “li donaria molta més vida i activitat”. “Realment és molt més apropiat per a Encamp RTVA perquè li donaria molta més vida. Hi hauria molt més moviment de gent i tot seria més viu i actiu, que és justament el que necessita Encamp”, va exposar la consellera, la qual va asse­nyalar que Exteriors només arrossegaria “un determinat grup de funcionaris”.

Sans i Lafoz van deplorar la manca de transparència que hi ha hagut durant tot el procés. “No tenim informació, no hem vist el cost del que representa. Des d’Encamp no tenim cap mena d’informació”, va denunciar Lafoz, la qual va assegurar que “no s’ha materialitzat” res del que van prometre, com ara la visita a l’edifici que els havien ofert. “No tenim cap informació que justifiqui el sobrecost o la necessitat de volum suplementari”, va argumentar la consellera liberal.

Sans va apuntar que la decisió final no s’entén, “a no ser que tinguin xifres que demostrin que posar-hi Exteriors resulta ser un regal”. Tanmateix, el socialdemòcrata va afegir que això “sorprendria perquè segur que tampoc les tenen, les xifres”.

tracking