Les multes de la zona blava es podran anul·lar per 11 euros

El pagament s’haurà de fer en les 24 hores posteriors a l’hora límit que marcava el tiquet de l’infractor i al mateix parquímetre

Les multes de la zona blava es podran anul·lar per 11 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana va aprovar en el consell d’ahir diverses esmenes relatives a l’ordinació de vianants i vehicles i el reglament del procediment sancionador. Entre les mesures modificades destaca la possibilitat de poder anul·lar una multa d’estacionament a la zona blava, dins de les 24 hores posteriors al límit d’horari del comprovant, amb el pagament d’11 euros al mateix parquímetre. D’aquesta manera, les persones sancionades a la parròquia massanenca per superar l’horari del comprovant es podran beneficiar d’un descompte significatiu en la sanció. Tanmateix, passades les 24 hores, les persones sancionades podran veure reduït en un 50% l’import de la multa en cas d’abonar la quantitat al servei de tràmits.

Etiquetes:

Per a realitzar els canvis, des del comú s’han tingut en compte les necessitats actuals, donant resposta, per exemple, a la introducció de nous tipus de vehicles. En aquest cas, els cotxes elèctrics podran estacionar en zona blava de manera gratuïta a tota la par­ròquia durant un màxim de dues hores.

Regulació dels paranys

Un altre dels canvis aprovats fa referència a la col·locació de paranys als vehicles que no estiguin correctament aparcats o que hagin estat multats diversos cops en zona de pagament. Fins ara, només es podia procedir a immobilitzar els vehicles amb parany a la zona blava. A partir d’ara amb la modificació de l’ordinació, es podrà intervenir en qualsevol zona d’estacionament al carrer, com per exemple espais d’aparcament amb límit d’horari o zones en les quals estigui prohibit l’estacionament. Els vehicles estacionats a les zones d’aparcament privat queden exclosos d’aquesta mesura.

D’altra banda, els horaris a la zona blava i a la zona comerç han patit alguns canvis. A la zona blava el nou horari de pagament serà de 9 a 13 hores i de 15 a 20 hores. En cas de la zona comerç, un espai que es va crear l’any 2012 per a facilitar les compres al centre de la Massana permetent als consumidors estacionar durant 15 minuts de manera gratuïta, l’horari fixat és de 7.30 a 14 h i de 15 a 21 h.

Finalment, quant a la regularització de patinets elèctrics, es va recordar que poden circular per espais públics com places, però que la voravia segueix sent prioritàriament per a vianants.

PREVEU ACABAR L'ANY AMB SUPERÀVIT D'1,6 MILIONS

El cònsol de la Massana, David Baró, també va informar el consell de la situació financera del comú, assegurant que a finals d’any la corporació tindrà un superàvit d’1.651.261 d’euros. La dada és una previsió del resultat pressupostari per al tancament de l’any que s’extreu, entre d’altres xifres, del resultat positiu del segon trimestre, que ha estat de 2.496.437 euros. Una de les raons del superàvit ha estat la baixa execució de despeses al segon trimestre. D’altra banda, l’endeutament al comú de la Massana continua baixant, situant-se, a finals de juny, en 14,1 milions d’euros. Aquesta xifra està lluny dels 43,1 milions d’euros d’endeutament que acumulava l’any 2012. Així, en qüestió de sis anys, ha baixat un total de 29 milions d’euros. No obstant això, Baró va manifestar que durant aquests últims anys el comú també ha procedit a la recompra de preferents. Baró fixa en 21 milions d’euros la rebaixa real d’endeutament. Segons el cònsol, les finances del comú es troben “sanejades,” així que assegura que “la previsió de cara als pròxims anys és cancel·lar algun préstec anticipat”, fet que rebaixaria de nou l’endeutament. Per a poder cancel·lar el préstec, Baró també confia de rebre els 900.000 euros en concepte de transferències, que se sumarien als 6 milions d’euros de la tresoreria. Aprofitant la bona situació econòmica de la corporació, el comú ha congelat un compte de reserves de 500.000 euros per tal d’afrontar les despeses d’organització del Campionat del Món de Mountain Bike l’any 2022 o 2024, en cas que l’UCI l’adjudiqui a la Massana.

tracking