El comú, “sorprès” per les queixes de Festes

Els organitzadors de les festes van criticar el comú per no donar-los suficient temps per a organitzar l’activitat de diumenge passat

El comú es mostra “sorprès” per les queixes de la comissió de festesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino s’ha mostrat sorprès davant les queixes que va efectuar la comissió de festes al seu compte de Facebook, on criticaven que des de l’administració cada vegada reben “menys suport per organitzar” les festes de la parròquia. Un dels motius principals d’aquesta queixa és que la comissió de festes va rebre la subvenció per organitzar les festes de Sant Corneli i Sant Cebrià amb molt poc temps per preparar els actes. Aquesta festa es va celebrar diumenge passat, 16 de setembre, i la subvenció la van rebre el dia 12, per la qual cosa només van disposar de quatre dies per organitzar les activitats.

Etiquetes:

La cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, va explicar que el problema va residir en la demanda de la subvenció que va fer la comissió. Per tal de rebre una subvenció, qualsevol persona o organització ha de fer una demanda formal al comú i aquesta ha de ser aprovada per la junta de govern. Riba va destacar que malgrat que la comissió va realitzar la demanda “amb temps”, se’ls va comunicar que a aquesta li faltaven un pressupost i una justificació de les despeses, sense les quals no es pot atorgar la subvenció. Després d’això, la comissió va adjuntar aquesta documentació el 29 d’agost i va passar per la junta el 3 de setembre. La cònsol menorva remarcar que una vegada presentada la demanda amb la documentació que faltava, els tràmits es van realitzar “el més ràpid possible”.

La publicació que va utilitzar la comissió de festes per emetre la queixa contra el comú també es refereix a diverses situacions que es van produir abans de les festes de Sant Corneli i Sant Cebrià. De fet, el comunicat parla d’un malestar que s’ha anat alimentant al llarg de l’estiu per diferències amb l’administració: “ja fa temps que ens dona la sensació que l’Honorable Comú d’Ordino cada cop ens dona menys suport per organitzar les festes del nostre estimat poble”. Un altre dels fets que ha provocat el conflicte és la responsabilitat que l’ens va atorgar a la comissió de festes “per no haver intervingut” en l’incident que es va produir amb l’estand de Stop Violències durant les festes del Roser, quan un grup de nois va trencar la parada i va agredir les persones que hi havia. La comissió assegura que va denunciar el fet i que la resta queda

“lluny de la seva responsabilitat”. L’organització també acusa el comú d’incitar que tradicions d’Ordino “desapareguin”, a la qual cosa la cònsol menor respon que des de l’administració estan demostrant que volen “recuperar les tradicions”.

Gemma Riba va lamentar que les queixes de la comissió de festes s’hagin produït a les xarxes socials en comptes de parlar-ho directament amb el comú, ja que considera que l’ens és “accessible i proper”. Així, va ssegurar que malgrat que respecta la crítica de la comissió, no la comparteix, i alhora assenyala que “les coses han d’anar d’una altra manera”. També va manifestar la seva voluntat de solucionar el problema i va assegurar que des del comú estan “oberts al diàleg”. Per aquest motiu, la corporació local ja ha proposat una data de reunió i ara espera una resposta per part de la comissió de festes per tal de resoldre aquestes diferències, segons va explicar Riba.

tracking