El comú reclama 300.000 euros més al Govern per les transferències

Conxita Marsol ha explicat que la impugnació es va realitzar pel desacord del comú amb la quantitat rebuda

consell comú andorra la vellaComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella ha reclamat a Govern el pagament de 300.000 euros més per les transferències, segons ha assegurat la cònsol major Conxita Marsol, al Consell del Comú. La cònsolha explicat que la impugnació es va realitzar el dos d'agost pel desacord del comú amb la quantitat rebudai que el comú està a l'espera de rebre la resposta per part de Govern. L'acció ha tingut el suport dels partits de l'oposició. Un altre punt polèmic tractat al consell del comú ha estat l'adjudicació del cadastre pel valor de 1.200.000 euros, 300.000 euros més que l'estimat pel comú. En aquest sentit, L'A+Cd'I ha proposat fixar un topall de desviament perquè en cas que l'oferta superi el 20% de l'estimat inicialment, es declari desert el procés d'adjudicació. Moció amb la qual el grup socialdemòcrata s'ha mostrat d'acord i la cònsol major ha assegurat que l'estudiarà.

Pel que fa al tancament de comptes del primer semestre, el comú de la capital es situa la liquidació en un superàvit de 1,2 milions d'euros. A 30 de juny, el comú va ingressar 26 milions d’euros, el que representa un 47,3% dels previstos per al 2018. Pel que fa a les despeses, va liquidar 25 milions, que representen el 45% respecte d’allò pressupostat. Pel que fa a l'endeutament del comú, aquest es situa en 35,9 milions, el que representa menys de la meitat límit màxim permès, que la llei situa en el 200% dels ingressos mitjans dels darrers tres exercicis.

D'una altra banda, en el Consell de Comú d'aquesta tarda s’ha adjudicat el tram final de la xarxa separativa d’aigües a l’àrea

de Santa Coloma que estarà enllestit en un termini de deu mesos i tindrà un cost d’1,6 milions d'euros, on l'empresa guanyadora del concurs ha estat OPSA. També s’han adjudicat els treballs d’obtenció de dades per realitzar la cartografia cadastral rústica i urbana de la parròquia. Aquest procés tindrà una durada estimada de dos anys i s’ha adjudicat a l'empresa UTE ALV2 per un valor de prop d’1,3 milions.

tracking