El comú destina 110.000 euros per minimitzar les inundacions

La corporació aprova un suplement de crèdit per evitar les inundacions provocades per les darreres pluges torrencials a la parròquia

El comú destina 110.000 euros per minimitzar les inundacionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Nosaltres tenim un sistema de recollida d’aigües en què està tot previst i planificat, però no tenim un sistema en cas d’una forta tromba d’aigua”. El cònsol major de la Massana, David Baró, va destacar ahir, durant la sessió del consell de comú, els danys ocasionats per les pluges torrencials del 12 d’agost passat a diversos indrets de la parròquia i va reconèixer “la necessitat de realitzar treballs urgents de prevenció per evitar que es torni a repetir”.

Etiquetes:

Precisament per aquest motiu, el ple massanenc va donar llum verd a un suplement de crèdit de 110.000 euros per minimitzar l’impacte en cas que tornés a haver una tromba d’aigua important.

Baró va explicar que els tècnics comunals van detectar les localitzacions en què la pluja va causar més problemes i inundacions en la darrera tempesta torrencial i van establir una desena de punts, entre els quals destaca la carretera de Sispony, on es duran a terme les actuacions. “Sabem el que ha passat i hi ha d’haver una acció”, va dir.

Més canalitzacions i embornals

En concret, es reformaran canalitzacions, es construiran nous embornals, es col·locaran noves reixes per recollir l’aigua i es canalitzarà algun tram que fins ara no ho estava. Pel que fa al temps per a l’execució de les obres, Baró va manifestar que “en un termini de dos mesos, abans que arribi l’hivern, podran estar fetes”. Quant al finançament dels 110.000 euros, el mandatari massanenc va posar l’accent en el fet que la totalitat de la partida es sufragarà amb “l’excedent d’allò que ha recaptat el comú en concepte de l’impost de transmissió patrimonial (ITP)”. En aquest sentit, David Baró es va congratular perquè “és un ingrés que ens va força bé” i va avançar que el comú “en el pressupost d’ingressos havia previst una xifra d’uns 500.000 euros d’ITP anuals, però només en un trimestre de recaptació ja hem obtingut aquests 500.000 euros”. Per tant, va afegir, “no és via endeutament o per un préstec, sinó que és amb ingressos que tenim”. El cònsol major de la Massana va apuntar que “són treballs molt puntuals i que per això la idea és demanar pressupostos a vàries empreses per poder fer les actuacions”.

EL PRAT DEL COLAT, ENTRE ABRIL I MAIG

El cònsol major de la Massana va explicar que la voluntat de la corporació és que el parc del Prat de Colat “estigui acabat abans de l’estiu del 2019, entre abril i maig, que és quan es fa un ús important”. En aquest sentit, el consell comunal va declarar desert el concurs per a la segona fase de remodelació del parc, consistent en nous espais lúdics i àrees de joc per als infants, ja que dues de les empreses presentades no complien els requisits i la tercera proposava uns jocs que no s’adequaven amb el plantejament del comú. Per això, Baró va avançar que les pròximes setmanes es farà un nou concurs públic en què es donarà més pes a les zones verdes.

tracking