Tres noves zones de joc per als infants al Prat del Roure

El comú inverteix 150.000 euros per a substituir els antics elements lúdics

Tres noves zones de joc per als infants al Prat del RoureANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les zones de jocs dirigides als infants que hi ha repartides pel Principat es van renovant de mica en mica. La darrera, les de la zona del Prat del Roure a Escaldes-Engordany. Ahir s’hi va estrenar una nova instal·lació lúdica que substitueix la que hi havia fins ara, ja que es trobava molt deteriorada. El conseller d’Urbanisme, Serveis i Manteniment, Josep Ramon Tudel, va revelar que la inversió feta pel comú d’Escaldes per a renovar els jocs infantils ha estat de 150.000 euros. Tudel va recordar que el Prat de Roure és una zona on passegen moltes famílies amb nens i que, per tant, “mentre es pugui gaudir d’aquest espai s’ha d’aprofitar al màxim possible”.

Etiquetes:

Més elements de seguretat

La corporació comunal ha tingut en compte elements de seguretat, seguint la demanda que havia fet el consell infantil, que a més han estat els encarregats de decidir un dels nous jocs infantils. Seguint aquest criteri, s’ha decidit canviar el cautxú que hi havia a terra per una mena de moqueta, un “material més segur”, segons el mateix Tudel. En cas de caiguda de l’infant, el nou material fa que el risc d’impacte a terra sigui “el menor possible”. A més, s’han canviat elements de fusta i metàl·lics, que s’escalfaven molt amb la calor, per uns de plàstic de més durada. Per altra banda, una de les novetats més destacables als nous elements lúdics és la incorporació d’elements pedagògics.

A més de seguir criteris de seguretat, s’han seguit criteris estètics, i s’han afegit elements temàtics a cadascun dels jocs: un d’ells és un castell amb iconografia medieval; un altre simula un camió de bombers, mentre que al tercer s’hi ha afegit una estructura d’escalada.

tracking