La targeta d'aparcament unida, al desembre a Escaldes i Encamp

Les dos parròquies podrien activar el projecte “fàcilment” però esperen Andorra la Vella, que té dificultats per actualitzar el programari

La targeta d'aparcament unida, al desembre a Escaldes i EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les parròquies d’Encamp i d’Escaldes-Engordany volen que la targeta conjunta per utilitzar els seus aparcaments comunals estigui llesta al desembre i esperen que Andorra la Vella s’hi pugui sumar, encara que no descarten tirar endavant el projecte sense la capital i que si de cas, aquesta s’uneixi després. Així ho va confirmar la consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública d’Encamp, Laura Mas. “La nostra intenció és que estigui activat abans de final d’any, però no sabem quan estarà operatiu el sistema a Andorra la Vella, que és qui més feina tenia per fer. Si ells no poden, ens activaríem nosaltres, però la idea és fer-ho les tres alhora”, va indicar. El projecte del qual es parla des de fa més d’un any, pretén facilitar l’accés dels usuaris a un aparcament públic sense haver de treure’s la targeta de cada parròquia. En aquest sentit, les tres es van posar a treballar per fer-lo realitat com més aviat millor, però els problemes de la capital per adaptar el software i la seva maquinària l’han endarrerit.

Etiquetes:

La consellera encampadana va reconèixer que estan fent proves i que el sistema que utilitzen ells i Escaldes és més compatible que el d’Andorra la Vella, però que van decidir esperar-los per fer les definitives, les quals permetran provar-lo de manera conjunta. “En el nostre cas i en el d’Escaldes, la vinculació la podríem fer molt fàcilment, perquè utilitzem maquinària i sistemes compatibles, però ells no, així que els estem esperant per intentar treure la targeta conjunta les tres”.

Segons li consta a Mas, i tal com confirmen fons del comú, la capital ja està fent les provatures que hauran de determinar si poden unir-se amb una actualització del software o bé, en canvi, hauran de canviar totes les màquines, una situació que encara no ha tingut resposta per part dels responsables de la corporació. “Abans de marxar de vacances ells ja les feien per mirar la compatibilitat i no haver d’arribar a l’extrem de canviar-les totes. Quan estiguin a punt, aleshores començarem a fer les proves entre les tres parròquies però mantenim la voluntat de tenir-ho enllestit el mes de desembre com a termini més llunyà”, insistia la consellera.

La targeta ha de permetre l’entrada a tots els aparcaments comunals de les tres parròquies, però en cap cas es contempla una unificació tarifària, sinó que com sempre han defensat les parts, cada una tindrà els seus preus que posarà de manera individual.

Canillo amplia la tecnologia

Canillo va un pas més enllà en l’aposta decidida per utilitzar les noves tecnologies com a forma per millorar l’accés als aparcaments. “Estem posant ordre, modernitzant la maquinària perquè es pugui pagar amb una App o amb la targeta de sempre”, va avançar el cònsol menor, David Palmitjavila. “L’objectiu és facilitar l’estacionament, el pagament i que sigui compatible amb la plataforma de mobilitat del Govern”. Palmitjavila va recordar que “avui ja no s’utilitzen les bandes magnètiques, sinó els codis QR. El mòbil pot servir per pagar i anem més lluny, perquè la tecnologia ens permet obrir i baixar les barreres, a través de lectura de les matrícules, sempre que siguem abonats”, va remarcar el cònsol menor.

tracking