Ordino

Mortés vol un bus elèctric al pàrquing de Sorteny

El cònsol major creu que podria ser una de les millores de l’any vinent per fer el servei entre l’aparcament del parc i el del Serrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va fer una valoració “positiva” de la prova pilot que s’ha fet enguany per unir amb autobús l’aparcament del Serrat i el de Sorteny per arribar al Parc Natural, però veu possibles millores de cara a l’adjudicació definitiva, que es farà la temporada vinent. “La principal que li veig és que voldríem que l’autobús fos elèctric. Enguany el tenim dièsel, però l’any vinent, la idea és que sigui elèctric i a veure si el podem tenir.” El cònsol va reconèixer que encara els queden moltes dades per saber i es mostrava obert a introduir més novetats si així ho necessitava el servei. Aquest autobús és la solució que va posar el comú al fet que l’aparcament de Sorteny sigui de pagament, una mesura que el comú va prendre aquest estiu per evitar la massificació de vehicles a la zona.

“Quan el pàrquing estava ple moltes persones deixaven els cotxes a banda i banda de la car­retera i això es transformava en un problema de trànsit, per això estem provant de fer pagar per aparcar aquí.” L’autobús, que va de l’aparcament del Serrat fins al de Sorteny, “ha permès minimitzar el nombre de vehicles que arribaven fins aquí a dalt”. La prova pilot acabarà a final de mes i el comú valorarà les dades rebudes i aplicarà canvis de cara a l’adjudicació definitiva de l’any vinent.

Mortés va explicar que el comú segueix treballant per donar un ús social o comercial a dos edificis importants per la parròquia: l’Andorra Congrés Centre Ordino (ACCO) i l’Hotel Casamanya. En el primer cas, la corporació segueix atenta als moviments que realitza una empresa per instal·lar-s’hi, però encara no es pot concretar quan es farà el plec de bases. En el segon, a aquest edifici cedit pel quart d’Ordino, el comú li busca una bona activitat “perquè ajudi a dinamitzar el poble”, però el cònsol va reconèixer que a hores d’ara “no hi ha res concret”.

Finalment, Mortés va restar importància al fet que s’hagi de fer una mediació entre Arcalís i Pal Arinsal pel repartiment d’una part dels forfets conjunts, i va destacar que era una “simple” aclaració i que “se li ha donat molta més importància de la que realment té”. A més, va recordar que els treballs al telecabina de l’Hortell finalitzaran a principis de la temporada de neu, però va deixar la porta oberta al fet que poguessin allargar-se fins a finals d’any.

ENTESA AMB ELS COMERCIANTS

El cònsol va reconèixer que té bona sintonia amb l’associació de comerciants nascuda recentment i va explicar que ja treballen junts per revitalitzar la par­ròquia. Una de les propostes és promoure el festival de música clàssica Narciso Yepes, i la idea del comú és que puguin oferir-se concerts als hotels de la parròquia i fins i tot a l’estació. “Pensem a oferir un pack a nivell de parròquia i el que volem és aportar valor afegit a la música clàssica”, va dir. Els comerciants van reclamar als mandataris comunals disposar d’una agenda d’activitats compartida i el cònsol es va mostrar disposat a fer-la. “Qualsevol activitat que es faci, anirem de la mà amb ells, i el que volem és que junts dinamitzem la parròquia”.

Mortés vol un bus elèctric al pàrquing de Sorteny

tracking