El Sitca confia que Marsol acceptarà flexibilitzar la baixa de maternitat

El sindicat comunal presenta la proposta perquè un dels dos progenitors pugui treballar unes hores entre els sis mesos i l’any del nadó

El Sitca confia que Marsol acceptarà flexibilitzar la baixa de maternitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat comunal de treballadors (Sitca) creu que la cònsol major, Conxita Marsol, acceptarà la proposta que li van fer ahir formalment per revisar les condicions de la baixa maternal i que es flexibilitzi la tornada a la feina entre els sis mesos i l’any després que hagi nascut el nadó. La presidenta de l’entitat, Emi Matarrodona, va explicar després de la trobada que la proposta va ser ben rebuda per part de la cònsol, i que es podria aprovar en breu. “La nostra idea és que un cop s’hagin superat els períodes de baixa per maternitat, paternitat i lactància compactada, que són uns sis mesos, un dels dos progenitors pugui tenir un horari més flexible i pugui treballar entre dues o sis hores al dia”. Per Matarrodona aquesta mesura seria “socialment molt important i per això crec que la majoria l’acceptarà”. La presidenta del Sitca va especificar que si els dos progenitors treballen al comú, només un d’ells podria acollir-se al nou reglament i que “evidentment només es cobraran les hores que es treballin”.

La millora que suposa la proposta feta des del sindicat respecte a la situació actual, és que fins ara una persona que vulgui passar més temps amb el seu nadó, s’ha de demanar una excedència, “i per tant no cobra cap sou”, apunta Matarrodona. “El que volem és facilitar que una mare o un pare puguin estar un any amb el seu fill, treballant les hores que vulguin però passant el màxim de temps ell”. La presidenta va afegir que només és un primer pas i que “potser una nova executiva, més endavant proposa arribar més enllà i no conformar-se només a cobrar les hores treballades”, va dir, i també va reiterar que “ara mateix el que més ens preocupa és que s’aprovi, i segons he vist, crec que tenen ganes fer-ho”.

Durant la reunió també es va tractar el GAdA, “el nostre objectiu prioritari”, encara que “fins que la justícia no es pronunciï, nosaltres poc podem fer”, va indicar. Segons les xifres que contempla el sindicat, hi hauria entre 150 i 170 persones afectades, “però això només si parlem a nivell econòmic, perquè si incloem les valoracions, aleshores tota la plantilla de funcionaris estaríem inclosos”. Matarrodona no va parlar en termes econòmics perquè “és perillós i estem treballant amb el comú per trobar la xifra exacta”. Respecte a les prejubilacions, “ho hem parlat però ho tractarem més a fons a partir de la tardor”, va avançar.

Noves incorporacions

El sindicat va presentar les dues incorporacions després de la ruptura que es va produir el mes de maig i que va portar Matarrodona a posar el seu càrrec a disposició de l’assemblea. Des d’ahir, Laura Fabregat és la nova tresorera i Maria Teresa Albarado la secretària. “Entrem amb ganes de fer feina i penso que el moment és bo. La crisi econòmica ha deixat el col·lectiu tocat, i d’aquí ens venen les ganes de fer coses”, va explicar la secretària.

tracking