Vila atribueix el dèficit de Naturlandia al mal temps

El comú invertirà 400.000 euros per fer el projecte d’una futura tirolina al parc per atreure els inversors privats

Vila atribueix el dèficit de Naturlandia al mal tempsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aprovació de dos préstecs va avivar ahir la sessió de consell de comú de Sant Julià de Lòria. La majoria va aprovar amb sis vots a favor –els consellers Josep Visa, Meritxell Teruel i Francesca Barbero no hi van assistir per motius mèdics i personals– un suplement de crèdit extraordinari de 4,7 milions d’euros i un crèdit extraordinari de 700.000 euros amb les crítiques de l’oposició, que va acusar l’equip de Josep Miquel Vila per la falta de previsió i la precipitació.

Dels 5,2 milions, 300.000 euros es destinaran a sufragar el dèficit de Naturlandia, que s’afegiran als 700.000 que enguany el comú ja havia previst injectar per tornar el deute. El cònsol major, Josep Miquel Vila, va atribuir aquesta despesa extraordinària al mal temps, que ha provocat que el parc no hagi pogut obrir els dies que tenia previstos. “El temps és el temps i fa de mal preveure i pressupostar. Pots pressupostar amb unes quantitats, però no pots pressupostar que cada dia farà sol i els caps de setmana farà bo”, va dir Vila, que hi va afegir que “el temps ha anat com ha anat”.

El comú calcula que el parc ha deixat d’ingressar uns 180.000 euros a causa de la meteorologia, mentre que uns 120.000 es deuen a l’hipotètic cobrament dels patrocinadors de Toni Bou, que de moment no han arribat. Mentrestant, la majoria també va donar llum verd a la partida de 400.000 euros per realitzar un estudi per analitzar la construcció d’una tirolina a Naturlandia, que el comú espera que acabi realitzant una empresa privada, si bé des del mateix ens s’admet que existeix l’opció que cap societat s’hi acabi presentant.

Vila va remarcar que l’avantprojecte l’haurà d’assumir el comú perquè “al privat li costa entrar en un tema com aquest”. “Hem entès que el projecte l’havia d’assumir el comú i si se’l creuen és quan hi entraran els privats, però és difícil que hi entrin sense projecte”, va remarcar Vila.

La manera com es van aprovar els crèdits no va ser ben vista per l’oposició, que va retreure a la majoria la precipitació. El conseller d’Unió Laurediana Joan Albert Farré va retreure a l’equip de Vila la falta de previsió i va argumentar que a principi d’any el comú ja va aprovar el pressupost d’enguany, que era de 12,7 milions d’euros. “Entenem que és precipitat fer un crèdit extraordinari d’aquest import i magnitud amb referència al pressupost del comú”, va avisar Farré, que va afirmar que estan “a favor de la inversió, però que això no vol dir que es faci de manera improvi­sada”.

Farré va afegir que la informació que els ha aportat la majoria és “en certa manera ambigua, poc entenedora i poc clara”. Sobre la inversió de 400.000 euros per fer el projecte de la tirolina, Farré es va mostrar taxatiu i va declarar que el cost no l’hauria d’assumir l’ens. “Entenem que cada cosa ha d’anar al seu lloc. Camprabassa ha d’afrontar les inversions de Camprabassa i el comú ha d’afrontar les inversions del comú”, va declarar el conseller de la minoria.

UN PÀRQUING DE 3,3 MILIONS

D’altra banda, cal destacar que la partida més gran del suplement de crèdit se l’emporta la construcció d’un futur pàrquing a l’antic càmping Huguet, sota la futura rotonda de Fontaneda. Tot i això, Vila va anunciar que encara falta l’aval del Govern, que hi està realitzant les obres del vial. Finalment, Vila va anunciar que amb vista a la tardor es podria apujar el salari dels funcionaris fins al 2,6%.

Vila atribueix el dèficit de Naturlandia al mal temps

tracking