El comú proposa fer un centre de salut al barri de Ciutat de Valls

La iniciativa comunal va ser ben rebuda pels veïns del barri, que està força densificat i compta amb molta gent gran

El comú proposa fer un centre de salut al barri de Ciutat de VallsCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va proposar dijous al vespre als veïns de Ciutat de Valls, crear un centre de salut en un local cedit per Govern a l’antiga escola espanyola i que disposa d’accés directe des de la placeta Ciutat de Valls. Segons fonts del comú, la iniciativa va tenir una bona acollida, ja que és un barri força densificat i amb molta població de gent gran. Ara s’haurà d’estudiar la viabilitat del projecte amb l’executiu, però es mostraven satisfets per la rebuda que va tenir entre la cinquantena d’assistents a la reunió, que es va celebrar al Centre de Congressos amb la presència de Marsol i alguns consellers de la majoria, i que va permetre escoltar els neguits i demandes dels veïns d’aquesta zona de la parròquia que acull a un volum important de població.

Etiquetes:

Els comerciants, per exemple, van demanar a la cònsol que posi en marxa una prova pilot per reconvertir les zones d’estacionament en aparcaments limitats a un màxim de 30 minuts amb l’objectiu d’oferir un màxim de rotació per afavorir el comerç i l’ús de les places per als veïns. Des de la corporació, se’ls va explicar que ja estan estudiant la possibilitat de construir un aparcament vertical i també van recollir la demanda d’alguns veïns perquè hi hagi voreres més amples en alguns trams o perquè es renovin els contenidors de deixalles. Els assistents també van ser informats sobre alguns plans d’embelliment floral previstos a la zona.

Respecte al projecte de la rampa mecànica per a vianants que ha de permetre salvar el desnivell que té el barri, el comú va escoltar les opinions dels assistents i va copsar que tot i ser una idea que els agrada no és prioritària per a ells, encara que Marsol es va comprometre a estudiar la viabilitat de la instal·lació i també alguna altra forma de connexió vertical per apropar el barri a Príncep Benlloch, que ja està connectat amb Tobira a través de l’ascensor de La Quirola. Precisament, aquesta connexió vertical va ser molt ben valorada pels residents, així com també la construcció del parc infantil al pati de l’antiga escola espanyola i de la nova placeta Ciutat de Valls. D’aquí a sis mesos es tornarà a convocar els veïns del barri per informar-los de l’estat dels projectes i sobretot per valorar les actuacions realitzades.

Esperant l’acord a Riberaygua

La cònsol major va explicar que estan esperant la contraoferta que els han de fer els propietaris del terreny on s’ha d’aixecar l’aparcament que es farà a l’avinguda Riberaygua, per acabar de tancar el projecte. “Estem en espera però crec que el tancarem aviat. No és fàcil, però tant els propietaris com nosaltres volem fer-ho al més aviat possible perquè necessitem aquestes places.”

LES CLAUS

1- Salut

Una zona densificada i amb molta gent gran

Ciutat de Valls és una zona de la parròquia amb una població força densificada i a més, amb bastanta gent gran, així que la iniciativa de crear un centre de salut va tenir força suport entre els assistents a la reunió que es va fer ahir per tractar els seus neguits.

2- Prova pilot

Places d’aparcament per només 30 minuts

Els veïns i comerciants van demanar a la cònsol que es posi en marxa un nou sistema d’aparcament al barri que afavoreixi les compres i els veïns. Es tracta d’una prova pilot per la qual els vehicles només podran aparcar durant 30 minuts, i afavorirà la rotació.

3- Mobilitat

Més connexions amb Príncep Benlloch

Els veïns no creuen que sigui prioritari el projecte de la rampa mecànica que ajudi a salvar el desnivell del barri. Marsol en va prendre nota però va prometre estudiar-ne la viabilitat, això com d’altres que ajudin a millorar la connexió del carrer amb Príncep Benlloch.

tracking