El mural que homenatja la fira del bestiar ja és una realitat

L’artista Samantha Bosque enllesteix l’obra de 200 metres quadrats al carrer Doctor Nequí

Samantha Bosque acompanyada dels cònsols Conxita Marsol i Marc PonsComú d'Andorra la Vella, Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Samantha Bosque ha acabat el segon mural de grans dimencions a Andorra la Vella amb un cost d'11.000 euros. L'obra presentada avui plasma a la façana de la galeria comercial La Fira, al carrer Doctor Nequí, abasta uns 200 metres quadrats i està inspirada en un muntatge fotogràfic del fons de Guillem d’Areny-Plandolit. L'obra ret homenatge a la fira del bestiar que es va celebrar durant anys a la zona.El projecte, tal com ha recordat avui el cònsol menor i conseller de Cultura, Marc Pons, reivindica alhora el paper de la pagesia i la figura de la dona.

Pons ha destacat la dificultat que suposa treballar amb una façana amb tres cares, ha assenyalat que el projecte està rebent molt bones crítiques per part dels veïns i comerciants del barri. També ha agraït especialment la col·laboració de la família Vilalta, propietària de l’immoble, i de la comunitat de veïns per les facilitats que han donat a l’hora de dur a terme el projecte. L'artista ha regalat al Comú un dels pinzells que ha utilitzat per elaborar el mural signat.

Aquesta nova pintura forma part del projecte impulsat pel Comú d’Andorra la Vella el 2016 per fer intervencions artístiques al carrer i dotar la parròquia d’un circuit urbà de muralisme.El cònsol menor ha anunciat que ben aviat al projecte s’hi sumarà un tercer mural en a la façana d’un edifici privat de Santa Coloma, que ara per ara s’està negociant amb la propietat. Tot i que no ha pogut avançarne els detalls, ha assenyalat que estarà a l’entorn d’una escola i que, “per tant, la temàtica serà juvenil i l’estil pictòric serà més en la vessant del disseny”.

tracking