Els propietaris que no recullin els fems dels gossos es sancionaran a partir del 2020

A partir del mes de novembre s'adjudicarà el servei i el març de 2019 podria entrar en vigor l’aplicació i la modificació del reglament

Els propietaris que no recullin els fems dels gossos es sancionaran a partir del 2020ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte del control dels excrements de gossos a través d'un cens caní per ADN podria ser una realitat de cara al 2020. Així ho han anunciat els cònsols de Canillo i Encamp, Josep Àngel Mortés i Jordi Torres durant la reunió de cònsols que ha tingut lloc aquest matí a Encamp. El principal objectiu és controlar i sancionar - tot i que encara no s'han decidit quin tipus de sancions s'imposaran - a aquells propietaris dels animals domèstics que no recullin els excrements a través d'una anàlisi d'ADN. Està previst que el reglament que obliga als propietaris a censar els gossos amb el corresponent ADN s'aprovi de cara al mes d'agost i, un mes després, es faci la publicació del concurs. A partir del mes de novembre s'adjudicarà el servei i el març de 2019 podria entrar envigor l’aplicació i la modificació del reglament. Per tant, el 2020 s'iniciarien les sancions.

D'altra banda, els representants de Carnet Jove han presentat un projecte conjunt amb el ministeri de Joventut davant dels cònsols. El projecte preveu fer entrevistes i sessions de treball amb joves del país i després analitzar les dades obtingudes per generar un pla d'estratègia nacional, que també podria desglossar-se en petits plans locals. La totalitat de la iniciativa necessita prop de 65.000 euros, però l'última fase l'assumirà en la seva totalitat el Carnet Jove. L'organització demana una aportació de 6.757 euros per part dels comuns i del Govern i reclama que l'aportació de cada comú incrementi fins als 10.000 euros, per potenciar les accions a desenvolupar.

Durant la reunió de cònsols també s'ha presentat el tancament de comptes, amb un superàvit de 2.575 euros, i Govern ha presentat l'avantprojecte de Llei del codi d'administració.

tracking