Torres presenta als veïns del Pas el pla de descontaminació

El cònsol s’ha compromès a demanar al ministeri que ampliï l’estudi tècnic

Torres presenta als veïns del Pas el pla de descontaminacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, es va reunir ahir a la tarda amb l’Associació de Veïns del Pas de la Casa per tal de presentar-los les mesures de descontaminació del subsol que es posaran en marxa arran de les protestes dels veïns de la zona afectada. Els residents es van mostrar inquiets després de conèixer l’informe tècnic elaborat pel ministeri de Medi Ambient en el qual es constatava la presència d’hidrocarburs al voltant de l’església de Sant Pere de la localitat encampadana. Fonts comunals van indicar que ja s’ha convocat el concurs per a l’adjudicació de les tasques de neteja del subsol, que tal com va informar el Diari es desenvoluparan durant un període estimat de dos anys.

Etiquetes:

Les actuacions podrien començar el mes de juliol i consistiran en la realització de sondejos, l’extracció posterior de l’hidrocarbur detectat mitjançant bombes i el sanejament final de la zona afectada. El comú ha calculat que el cost del procés rondarà els 250.000 euros. Segons va informar el comú d’Encamp, durant la trobada els veïns van traslladar al cònsol el“neguit” pel que fa a la possibilitat que hi hagi altres zones afectades, i per això demanen al ministeri de Medi Ambient que ampliï l’estudi tècnic a d’altres punts sensibles, com ara l’entorn de la llar d’infants, l’escola i la zona del poliesportiu del Pas. Un fet que el cònsol es va comprometre a traslladar a la ministra Calvó.

Finalment, Torres va avançar als veïns que el comú ha començat a treballar amb el Govern i FEDA en l’acord per a la construcció d’una planta de cogeneració amb una xarxa de calor associada.

tracking