Plataforma de Soldeu amb el temps just

Mandicó assegura que les obres estan “complint els terminis que s’havien marcat”, tot i que reconeix que “van justos de temps”

Plataforma de Soldeu amb el temps justCarlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va assegurar ahir que les obres de la plataforma esquiable de Soldeu estan “complint els terminis que s’havien marcat i hem d’esperar que no tinguem cap daltabaix”. Amb tot, Mandicó va reconèixer que “van molt justos de temps” amb els treballs d’una instal·lació que hauria d’estar finalitzada el novembre d’enguany, ja que ha d’estar plenament operativa el març de l’any que ve per per acollir la celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí.

En aquest sentit, el consell de la corporació canillenca va aprovar un conveni de col·laboració entre el comú i Ensisa per al desenvolupament de l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí 2019. Segons va explicar Josep Mandicó, la partida és de 70.000 euros. “Una quantitat que s’eleva a un total de 210.000 euros, ja que des del 2017 i fins al 2019, cada any hi destinem 70.000 euros, tot i que hem de fer convenis nous perquè van amb pressupostos diferents”, va manifestar el cònsol. Mandicó va destacar que “és un patrocini de la Copa del Món perquè des del comú entenem que és una promoció important per a la parròquia”. Igualment, la corporació va anunciar l’adjudicació de les obres del vial d’accés entre la carretera general i el futur aparcament de la plataforma de Soldeu. Mandicó va assenyalar que finalment se l’ha endut la unió temporal d’empreses (UTE) Pidasa i Dragasa per 459.000 euros, uns 60.000 euros més del que va preveure el comú.

De la quantitat total, la corporació n’assumirà 365.000 euros, mentre que FEDA i Andorra Telecom pagaran 65.000 i 29.000 euros respectivament. “Aprofitaran l’obra per passar les seves línies”, va apuntar el cònsol. Mandicó va afirmar que els treballs s’han de dur a terme en un termini d’unes vint setmanes i que no afectaran la circulació. “Mirarem de començar de seguida. Treballarem fins al juny, ens esperarem, i continuarem al setembre”, va dir.

88.000 EUROS PER A LA TRETA DE NEU

El consell de comú canillenc va donar llum verd ahir a un suplement de crèdit d’uns 88.144 euros per a la treta de neu d’enguany. El cònsol major, Josep Mandicó, va explicar que “ha estat un any excepcional amb un hivern bastant complicat”, per la qual cosa, va afegir, “amb la previsió que vam fer de treta de neu no hem cobert totes les hores. Enguany s’han disparat les hores que s’han fet”. En aquest sentit, Mandicó va reconèixer que “amb l’hivern que hem tingut se’ns ha disparat una mica el pressupost que teníem i per això hem fet aquest suplement de crèdit”.

tracking