Andorra la Vella

El sindicat del comú exigeix l'eliminació dels complements de responsabilitat

El Sitca exigirà més “transparència” al comú per cobrir les baixes dels caps de departament en lloc de donar primes salarials (CRA) a qui ocupava la subdirecció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat comunal de la capital, el Sitca, presentarà batalla contra els complements salarials de responsabilitat (CRA) que marca la llei, i denuncia que Conxita Marsol els està implantant darrerament. “Volem que se suprimeixin aquests complements perquè no són transparents. Si queda una plaça lliure de responsabilitat caldria que hi hagués un edicte públic, no donar un increment insu­ficient de sou a una persona i deixar-la allà”, va lamentar la presidenta del Sitca, Emi Matarrodona, que també va criticar que amb aquesta acció es podria beneficiar qui rebia el càrrec en detriment d’altres persones que podrien voler-lo. En aquest sentit, l’opció “legal és treure un edicte i per això demanarem que s’eliminin”, va afirmar a la sortida de l’assemblea general del sindicat, que es va celebrar ahir amb la presència d’una quarantena de treballadors.

Per altra banda, també va explicar que posposarà fins al mes de juny la votació entre els treballadors per decidir si emprenen “mesures més contundents” per intentar recuperar el GAdA, la reivindicació per excel·lència que demanen des de fa anys, i que segueix a la justícia en espera d’una resposta definitiva. Matarrodona va recordar que al setembre es va presentar un recurs i que la Batllia “tenia sis mesos per respondre i encara no ho ha fet. Això fa mala olor perquè si no es compleixen els terminis que marca la llei, en quin país vivim?”. Recuperar el GAdA és la principal reivindicació del col·lectiu, per això esperaran fins al juny, quan se celebri una nova reunió, per decidir si emprenen accions més concretes. “Per nosaltres és un tema molt important i volíem votar si preníem decisions més intenses o accions més contundents, però al final hem decidit donar-nos més temps i no actuar amb la sang calenta”, va dir Matarrodona.

El sindicat sap, i així li ho va transmetre la cònsol major, Conxita Marsol, en la reunió mantinguda el mes passat, que mentre no hi hagi una resposta judicial no podrà fer res al respecte i va dir que “ho veia negre”.

Un altre dels punts que es van tractar en l’assemblea d’ahir va ser el de la maternitat. Des del Sitca “no demanarem que s’ampliï la baixa maternal, però sí que es pugui fer una transició més amable i que els pares i els fills no s’hagin de separar de cop per la rutina laboral”. Des del sindicat es vol buscar una manera “intermèdia i més beneficiosa per a tot­hom”.

Intervenció d’Ubach

Gabriel Ubach, secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, va presentar la seva visió de la llei de la Funció Pública. Per Matarrodona, “la gent ha quedat molt satisfeta perquè ens ha donat uns inputs que no coneixíem de com es fa aquesta llei”.

EL COMÚ FARÀ UN PÀRQUING AL CARRER VALIRA

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va inaugurar ahir el nou aparcament de l’Estació Central a la vegada que va anunciar la creació d’un nou pàrquing amb 215 places al costat de la Dama de Gel, al carrer Valira. La cònsol va destacar que aquest nou espai d’estacionament tindrà un cost de 300.000 euros i un preu de lloguer de 12.000 euros mensuals. En aquest sentit, Marsol va afirmar que “és un preu força correcte per la importància que té l’aparcament i està dins els preus que paga el comú en aquesta zona”. Actualment la parròquia disposa “d’unes 5.000 places d’estacionament”.

La cònsol major va assegurar que durant aquest mandat s’hauran inaugurat 400 noves places d’estacionament entre el futur pàrquing de la Dama de Gel, el de l’Estació Central i el de la Ser­radora, a pocs metres de l’escola andorrana de Santa Coloma i que, segons el comú, té capacitat per a 79 vehicles. Pel que fa al de la Dama de Gel, la mandatària va dir que serà un aparcament “fet amb previsió” per si al Fener es fa una obra particular, “val més avançar-se per si hi hagués alguna cosa allà i si no també entenem que és bo, especialment a l’època de la fira”.

D’altra banda, pel que fa a la fuita d’aigua que hi va haver dilluns a l’avinguda Meritxell, la cònsol va dir que es va resoldre “ràpidament”, i va afegir que “és complicat perquè no hi ha una galeria tècnica i els tubs estan recolzats al subsòl”, i va assegurar que “són eficients reparant”.

El sindicat del comú exigeix l'eliminació dels complements de responsabilitat

tracking