reportatge

Un dia rodat i sostenible

La cinquena edició de la Jornada de la mobilitat elèctrica va comptar amb un degoteig constant de familiars i curiosos que es van apropar fins al Prat del Roure escaldenc per conèixer les novetats i les oportunitats que ofereix el món del transport sostenible.

Un dia rodat i sostenibleCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg del dia, el Prat del Roure escaldenc es va emplenar de famílies i curiosos amb ànsies de descobrir i provar els nous gadgets de la mobilitat sostenible. Des de la tradicional bicicleta fins a les sigways o els patinets elèctrics, les opcions per provar una modalitat de transport més ecològica eren molt àmplies. Durant la inauguració de la jornada, que va comptar amb la presència del cap de Govern, Toni Martí, la ministra d’Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, i el director general de FEDA, Albert Moles, els assistents van poder conèixer el paper del Govern amb els vehicles elèctrics així com aprendre a fer-los funcionar.

Mentre atenia els mitjans, la ministra Calvó va declarar que el servei de bicicleta elèctrica es posarà en marxa “abans de l’estiu”. D’aquesta manera, Calvó va manifestar que ja s’ha començat a treballar amb els comuns i l’empresa concessionària en la instal·lació de les diferents estacions de recàr­rega i que, per tant, “segur que abans de l’estiu es podrà inaugurar aquest servei”. En aquest sentit, el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, hi va afegir que els punts de càr­rega ja es van acordar i que ara es treballa per instal·lar les bases que permetran carregar les bicicletes. El cònsol menor escaldenc va recordar que la prova pilot va tenir “molt d'èxit”, i que fins i tot es va detectar l’ús d’aquests vehicles en “hores que no pensaríem”, ja que moltes persones que entren o surten de la feina molt tard o molt aviat al matí també les feien servir com a mitjà de transport “a un cost reduït”.

A primera hora de la tarda, el degoteig de famílies va ser constant fins l’arribada de la pluja torrencial, que va suspendre algunes activitats i va cloure la jornada de manera prematura. Diverses empreses van presentar motocicletes elèctriques, cotxes elèctrics i els més menuts podien provar les sigways o els patinets elèctrics. La Mercè, acompa­nyada dels dos fills, va assegurar que és el segon any que van a la jornada: “Els nens s’ho passen pipa perquè poden provar les motos i i els patinets.” Preguntada per si aprofitaria el dia per mirar els vehicles elèctrics exposats, la dona va respondre que “de moment seguirem amb el que tenim”, encara que va reconèixer que “cada vegada hi haurà més vehicles elèctrics” i que “aquesta és una oportunitat interessant per saber com funcionen”. La cinquena Jornada de la mobilitat elèctrica ha estat organitzada de manera conjunta per l’Automòbil Club d’Andorra, FEDA, el comú d’Escaldes-Engordany i Crèdit Andorrà, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible al país. Segons FEDA, la mobilitat elèctrica representa al Principat un 5% de les matriculacions.

tracking