Aparcament per a l'estació nacional

Jaume Vidal afirma que l’eliminació de la línia els ha fet desquadrar el pressupost, ja que havien comptat amb els seus ingressos per vehicle i passatger

Aparcament per a l'estació nacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director de l’Estació Nacional d’Autobusos, Jaume Vidal, assegura que el fet que el bus de la Seu no faci parada a les instal·lacions els ha desquadrat el pressupost i els ha obligat a buscar solucions per evitar acabar en números vermells. “Estava previst que parés i després no ho va fer, això ens va perjudicar, ja que teníem pressupostats els ingressos que obtindríem, tant pels seus vehicles com pels passatgers que portaria”, va destacar. En aquest sentit, Vidal va dir que van haver de trobar noves fórmules per generar més ingressos i així “salvar” la situació.

“La vam poder reconduir, ja que en el fons gairebé sempre són les mateixes companyies les que actuen al país, i vam augmentar els preus, vam ajornar pagaments o els vam planificar de manera diferent”, va indicar el director de l’Estació, que també va recordar que “és normal que el primer any tinguem dificultats, però en general es pot fer un balanç positiu amb unes xifres que s’aproximen a les que desitjàvem”. Vidal va dir que no creu que s’obligui la línia de la Seu a parar a curt termini i per això va explicar que està preparant els comptes de l’any vinent “sense els ingressos que ens aportaria el seu ús de les instal·lacions”.

El comú de la capital està a punt d’obrir l’aparcament que s’ha habilitat al costat de l’Estació, amb un accés directe per als usuaris, i que donarà solució a una de les principals reclamacions de Vidal durant tot l’any. En total seran 105 places, encara que es podran ampliar un cop s’ender­roqui una nau que hi ha just al costat. Pel director, aquestes places “són més que suficients, ja que bàsicament tenim tres moments clau al dia, que són els que ens generen més volum de vehicles”. Tal com va afirmar, l’absència d’un aparcament generava cues al carrer del costat i creava una situació perillosa. “El pàrquing més pròxim és el de Govern, i quan arriba un autobús, els que venen a buscar els passatgers s’esperen en aquell carrer i, sumats als taxis que s’esperen allà mateix, fa que fàcilment es puguin reunir entre 20 o 30 cotxes, amb el perill que això comporta”. Vidal també lamentava l’actitud dels taxistes, que “tot i tenir places al darrere de l’estació, es posen al carrer, en doble fila, a esperar passatgers”. Per solucionar-ho, el director de l’Estació vol esperar a veure si el semàfor que vol instal·lar el Govern els dissuadeix abans de posar noves queixes.

Vidal no és optimista respecte a la possibilitat de poder fer un bar, encara que té una proposta que ja compta amb el vistiplau de Govern però no amb el del comú. “No crec que tingui solució perquè tenim un problema d’espai però estic treballant per veure si la trobem. Només ens falten els permisos del comú”, va dir.

Aparcament per a l'estació nacional

tracking