Estadística

Les benzineres de la Massana i Canillo són les més barates

Tots els preus dels combustibles de locomoció i de calefacció s’han incrementat el darrer any

Les benzineres de la Massana i Canillo són les més baratesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les benzineres de Canillo i la Massana són les que tenen els preus dels combustibles de locomoció més barats, segons les dades del departament d’Estadística, que ahir va publicar per primera vegada els preus de venda al públic dels carburants tant per a vehicles com de calefacció. Cal destacar que durant el març tots els preus dels carburants van augmentar respecte al mateix més de l’any passat, també ho van fer en el primer trimestre del 2018 respecte als primer tres mesos del 2017 i va succeir el mateix en termes interanuals.

Respecte al combustible de locomoció, els preus de venda de les benzineres de Canillo i la Massana estaven per sota de la mitjana d’Andorra. Un litre de gasolina sense plom de 95 octans costava al març 1,118 euros el litre a Canillo i 1,119 a la Massana; un de 98 octans 1,178 i 1,179, i un de gasoli millorat 1,004 i 1,006. Canillo és la parròquia amb el preu del gasoli de la calefacció més econòmic, amb 0,743 euros el litre, un carburant que no es comercialitza a la Massana.

Ordino, en canvi, és la parròquia amb els preus dels carburants més elevats. Un litre de gasolina sense plom de 95 octans costava al març 1,126 euros, un de 98 octans 1,186 i un de gasoli millorat, 1,013. Ordino és la par­ròquia on els preus dels carburants de locomoció han pujat més respecte al març del 2017.

Quant a la totalitat del país, el preu del litre de gasolina de 95 ha augmentat un 2,2% respecte al marc de l’any passat, el de 98 un 2,1%, el de gasoli millorat un 4,2% i el de calefacció un 6,2%.

tracking