Vila no aclareix si el projecte del ràfting continua o si està totalment descartat

L’augment del cabal del riu Valira impedeix que s’hi puguin realitzar obres o posar màquines

Vila no aclareix si el projecte del ràfting continua o si està totalment descartatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, no aclareix si la iniciativa del ràfting continua endavant o està totalment descartada. En ser preguntat, el cònsol major va declarar que arreglar el riu continua sent una prioritat del comú, “no hem pas canviat d’opinió, ens agrada el riu, ens hi volem divertir i aquest any hi continuarem treballant com hem fet fins ara”. El mandatari hi va afegir que a causa del gran cabal, fruit del desgel, actualment no es poden dur a terme feines al voltant del riu, sense especificar si el projecte s’està preparant.

Directament preguntat per si la iniciativa del ràfting està descartada, Vila va respondre: “Això ho descarta vostè, jo no.” El cònsol va afegir que actualment s’està treballant en un projecte d’un passeig pel costat del riu fins a la frontera, “al nostre programa ja hi figurava que donar la cara al riu era la clau, sigui amb diversió, passejant o pescant”, i va dir que “si després de netejar el riu es pot impulsar un projecte de diversió també ho farem, és clar que sí”.

En aquest sentit, el conseller de Cultura, Josep Roig, va declarar que “si el cònsol no s’ha manifestat en sentit contrari el projecte continua”, i va afirmar que “en el moment que s’hagi d’aturar el cònsol ho dirà”. Segons Roig, “el cònsol no s’ha manifestat en un sentit contrari, per tant avança”, i va afegir que entén, “per tant, que la cosa tira endavant”.

D’altra banda, ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va recollir dues adjudicacions del comú relacionades amb el ràfting. Una és la posada en marxa de la segona fase del condicionament del local situat a l’avinguda Rocafort, número 26, on està previst construir la caseta per guardar-hi les barques del ràfting, per un import de 70.000 euros. L’altra adjudicació és la segona fase de la remodelació de l’edifici de l’antiga benzinera a l’avinguda Verge de Canòlich, per un import de 140.000 euros. Les obres han estat adjudicades a Pidasa Serveis, S. L., empresa amb seu a Santa Coloma que el mes de gener també va guanyar el concurs per fer les obres del car­rer de la Plana.

tracking